Tenis: Davenportovej návrat už v New Havene

SITA|19. júl 2007 o 12:34

NEW HAVEN 19. júla (SITA) - Americká tenistka Lindsay Davenportová sa necelé tri mesiace po pôrode vráti na profesionálnu scénu, zatiaľ však len vo štvorhre. Bývalá singlová i deblová svetová jednotka ...

NEW HAVEN 19. júla (SITA) - Americká tenistka Lindsay Davenportová sa necelé tri mesiace po pôrode vráti na profesionálnu scénu, zatiaľ však len vo štvorhre. Bývalá singlová i deblová svetová jednotka začiatkom týždňa verejne zauvažovala o takejto eventualite a teraz potvrdila, že na turnaji WTA Tour Pilot Pen Tennis presented by Schick v New Havene v Yale v Connecticute (17. - 25. augusta) v rámci US Open Series bude partnerkou krajanky Lisy Raymondovej. Oznámila to riaditeľka podujatia Anne Worcesterová, ktorá skonštatovala: "Prirovnala by som to k zázraku."

Davenportová, ktorá zavíta o New Havenu po ôsmy raz, vlani ako obhajkyňa trofeje vo dvojhre odstúpila vo finále proti Belgičanke Justine Heninovej za stavu 0:6, 0:1 pre zranenie pravého ramena. Práve časté zdravotné problémy rôzneho druhu boli jedným z dôvodov, pre ktoré rodáčka z Palos Verdes vlani v septembri prestala účinkovať na profi-okruhu, nikdy však oficiálne neohlásila ukončenie aktívnej činnosti.

Trojnásobná grandslamová šampiónka vo dvojhre Davenportová na tlačovej konferencii v Laguna Beach naznačila, že medzi jej motivácie pri comebacku patria aj OH 2008 v Pekingu. "Ide o príležitosť, ktorá ma láka,“ vyhlásila držiteľka zlata z Atlanty 1996. Víťazka 51 turnajov vo dvojhre a 36 vo štvorhre sa 10. júna, teda dva dni po svojich 31. narodeninách, stala mamičkou syna Jaggera. Davenportová vysvetlila, že takéto meno pre dieťatko nemá nič spoločné s hviezdou hudobnej skupiny Rolling Stones. Manžel Jonathan Leach si údajne len želal nejaké atypické meno.

Davenportová sa pritom už túto sobotu zapojí do tenisového diania ako členka tímu Sacramento Capitals v americkej profesionálnej Svetovej lige tímov. Proti klubu Newport Beach Breakers si zahrá štvorhru po boku Rusky Jeleny Lichovcevovej a miešanú štvorhru spolu s Bahamčanom Markom Knowlesom. "Vnímam tento návrat ako zábavnú výzvu a zároveň príležitosť naštartovať sa a posúdiť, či by to išlo takto rýchlo. Musela by som sa naučiť vniesť do chodu vecí vyváženosť. Rozumiem pocitom pracujúcich mamičiek: keď si idem zatrénovať, mám výčitky svedomia.“ Momentálne najznámejšou mamičkou na tenisovom okruhu je Rakúšanka Sybille Bammerová.


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Tenis: Davenportovej návrat už v New Havene