Účasť na poslednú chvíľu odmietla. Bola to zrada, Báro, píšu v Česku

Barbora Krejčíková.
Barbora Krejčíková. (Autor: SITA/AP)
Miroslav Kováčik|14. nov 2022 o 10:15

Češky na finálovom turnaji opäť neuspeli.

BRATISLAVA. Česko patrí medzi najúspešnejšie krajiny v histórii Pohára Billie Jean Kingovej. V ére samostatnosti vyhralo túto súťaž reprezentačných družstiev šesťkrát, ďalších päť titulov má ešte z čias Československa. 

Avšak, na posledných dvoch finálových turnajoch neuspelo. Vlani na domácej pôde prehralo v semifinále so Švajčiarskom, vedenom Belindou Benčičovou, a o rok neskôr sa v Glasgowe situácia zopakovala. 

Po ďalšej prehre pred bránami finále sa spustila vlna kritiky najmä na hráčku, ktorá napokon do kľúčových zápasov vôbec nezasiahla. 

Barbora Krejčíková bola v nominácii trénera Petra Pálu napriek tomu, že spolu s krajankou Kateřinou Siniakovou bojovali o titul vo štvorhre na Turnaji majsteriek. Ten sa skončil len pár dní pred začiatkom súbojov v Glasgowe. 

Kým však Siniaková prišla reprezentovať, Krejčíková na poslednú chvíľu účasť odriekla. Dôvodom bolo podľa jej slov zranenie ľavého zápästia.

Pre Česko to bol veľký škrt cez rozpočet. A to z viacerých dôvodov. 

"Tušil som, že vo dvojhre asi Báru nevyužijem, ale do štvorhry som s ňou počítal. Prišli sme o najlepší pár sveta. Snáď nájdeme optimálne riešenie vzhľadom na zdravotný stav hráčok a ich formu," povedal Pála pred turnajom.

"Bolo to prekvapivé," priznala aj Siniaková.

České tenistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková po triumfe na US Open 2022.
České tenistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková po triumfe na US Open 2022. (Autor: TASR/AP)

Proti Poľsku Češky rozhodujúcu štvorhru zvládli, proti Američankám im ju stačilo len odohrať, keďže si víťazstvo zaistili už vo dvojhrách.

Neúčasť Krejčíkovej sa ukázala až v ďalšej fáze turnaja. Tri zo štyroch českých hráčok trápili v Glasgowe zdravotné problémy, no keďže boli len štyri, nemali priestor na oddych. A v semifinále to Švajčiarky využili.

Ak by Krejčíková oznámila svoju neúčasť skôr, tréner Pála mohol reagovať nomináciou inej hráčky. Podľa neho by do úvahy pripadala Marie Bouzková.

"Nikto nečakal, že nám dá Bára vedieť až na poslednú chvíľu. Keď už bola v Londýne, mysleli sme, že dorazí," povedala Karolína Plíšková.

"Stačilo, keby tu bola a občas nám uľahčila napríklad jedným štartom. Takto sa stále niekto musel šetriť na štvorhru," dodala Plíšková, ktorú cituje isport.cz.

Spomenutý český web dokonca napísal: "Bola to zrada, Báro!"

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Účasť na poslednú chvíľu odmietla. Bola to zrada, Báro, píšu v Česku