Keď mala 17 rokov, všimol si ju Murray. Životný turnaj vyhrala s dôležitým odkazom

Caroline Garciová.
Caroline Garciová. (Autor: SITA/AP)
Jana Sedláková|8. nov 2022 o 12:16

Caroline Garciová vyhrala Turnaj majsteriek.

FORT WORTH, BRATISLAVA. Ešte v januári na začiatku sezóny bola na 74. mieste rebríčka WTA. Nič nenasvedčovalo tomu, že by na konci sezóny mala vyhrať turnaj pre osem najlepších tenistiek na svete.

Všetci ju roky poznali, nebola žiadnym novým menom. Ale jej výsledky začínali stagnovať.

Keď sa teší z víťazstva, skáče vysoko do vzduchu, až to vyzerá, akoby lietala. Často ju preto prezývajú Flying Caro (lietajúca Caro). A tento pohľad sme mohli vidieť v posledných mesiacoch častejšie.

Caroline Garciová vyhrala Turnaj majsteriek. Pri svojej druhej účasti v kariére. Prvýkrát na ňom hrala ešte v roku 2017. Nik iný z účastníčok z tejto sezóny tam vtedy nehral a väčšina z nich bola v tej dobe veľmi ďaleko za pozíciami, aby nad tým vôbec mohla pomýšľať.

WTA jej sezónu 2022 nazvala "sezónou návratu".

Zlomový turnaj

Jej príbeh, ako sa dostala na Turnaj majsteriek, sa začal v auguste, keď vyhrala prestížny turnaj WTA 1000 v Cincinnati. V tej dobe už mala na konte dva tituly z tejto sezóny. Z Bad Homburgu a z Varšavy, kde dokonca vyradila svetovú jednotku Igu Swiatekovú.

VIDEO: Highlighty z finále Aryna Sabalenková - Caroline Garciová na Turnaji majsteriek

Ale tieto dva turnaje boli menšie. Ten hlavný skok znamenal až titul v Cincinnati. Tam vzbudila veľkú pozornosť a začalo sa o nej viac hovoriť. Otázkou bolo, ako si bude počínať na US Open. Aj tam prešla až do semifinále.

Potom sa však jej dobré výsledky zastavili. Od US Open vyhrala iba jeden zápas - v Guadalajare proti Rebecce Marinovej, ktorá bola v tom čase v rebríčku WTA na 80. mieste.

Na Turnaj majsteriek sa však dostala a tak bolo otázkou, ako si bude počínať tam.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Keď mala 17 rokov, všimol si ju Murray. Životný turnaj vyhrala s dôležitým odkazom