Alcaraz si po veľkom triumfe spraví voľno. Vynechá turnaj v Ríme

Carlos Alcaraz.
Carlos Alcaraz. (Autor: TASR/AP)
SITA|9. máj 2022 o 16:37

Hrať nebude ani Naomi Osaková.

RÍM. Španielsky tenista Carlos Alcaraz sa nepredstaví na už prebiehajúcom turnaji ATP v Ríme pre poranenie pravého členka, zatiaľ čo japonská tenistka Naomi Osaková vynechá podujatie WTA v hlavnom meste Talianska pre zranenie ľavej achillovky.

Zatiaľ nie je známe, či sa obaja stihnú zotaviť do začiatku druhého grandslamového turnaja aktuálnej sezóny, Roland Garros v Paríži.

Devätnásťročný Alcaraz sa stal v nedeľu víťazom turnaja ATP v Madride, keď vo finále zdolal svetovú trojku Alexandra Zvereva z Nemecka 6:3, 6:1 a posunul sa na šieste miesto svetového rebríčka.

Členok si zranil ešte vo štvrťfinálovom súboji proti slávnejšiemu krajanovi Rafaelovi Nadalovi. V Ríme mal byť siedmym nasadeným hráčom, no napokon ho nahradí fínsky tenista Emil Ruusuvuori. Ten sa predstaví až v druhom kole, v ktorom si zmeria sily s Cristianom Garinom z Čile.

Dvadsaťštyriročný Osaková sa podľa jej slov zranila pred desiatimi dňami v prvom kole turnaja WTA v Madride v súboji proti Ruske Anastasii Potapovovej.

"Ešte to nie je zahojené. Musím byť opatrná, keďže sa blíži Roland Garros," uvedomuje si bývala svetová jednotka, ktorá v metropole Španielska vypadla v druhom kole po prehre s domácou tenistkou Sarou Sorribesovou Tormovou.

Práve s ňou sa mala stretnúť na úvod turnaja v Ríme, no jej miesto zaujme ďalšia španielska hráčka Nuria Parrizasová Diazová.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Alcaraz si po veľkom triumfe spraví voľno. Vynechá turnaj v Ríme