Tenis, Austalian Open: Lacko dohral už v 1. kole

Lukáš Lacko skončil na Australian Open v 1. kole.
Lukáš Lacko skončil na Australian Open v 1. kole. (Autor: REUTERS)
SITA|15. jan 2008 o 06:48

MELBOURNE 15. januára (SITA) - Slovenský tenista Lukáš Lacko nečakane prehral v utorňajšom stretnutí 1. kola hlavnej súťaže dvojhry mužov na úvodnom grandslamovom turnaji roka Australian Open v Melbourne ...

MELBOURNE 15. januára (SITA) - Slovenský tenista Lukáš Lacko nečakane prehral v utorňajšom stretnutí 1. kola hlavnej súťaže dvojhry mužov na úvodnom grandslamovom turnaji roka Australian Open v Melbourne (celková dotácia 20,6 milióna AUD, tvrdý povrch Plexicushion) s Uzbekom Denisom Istominom 3:6, 7:6 (1), 6:7 (4), 1:6. Zopakoval sa teda scenár z vlaňajška, keď piešťanský rodák síce postúpil u "protinožcov" z kvalifikácie, ale ďalej sa už nedostal.

Dvadsaťročný víťaz vlaňajšieho challengerového podujatia v dánskom Koldingu Lacko nastupoval na dvorec č. 10 ako 150. hráč počítačového poradia ATP Entry pre nasadzovanie a jeho o rok starší súper z Taškentu, ktorý štartoval s voľnou kartou za triumf na špeciálnom ázijskom kvalifikačnom turnaji, sa momentálne nachádza na 216. mieste v renkingu.

"Je to asi najlepší žreb, aký som mohol dostať. Určite je to veľká šanca na postup," so sebadôverou povedal pred týmto duelom člen NTC Lacko, ktorý sa do "pavúka" na niektorej zo súčastí veľkej štvorky zatiaľ prebojoval iba vo dvoch spomenutých prípadoch na Grandslame Ázie a Pacifiku. Slovenský mužský tenis už v singlovej súťaži v Melbourne nemá zastúpenie. V eliminácii sa lúčili hneď na jej úvod Michal Mertiňák a v 2. kole práve Lackom vyradený Ivo Klec. Ako je známe, Dominik Hrbatý sa zotavuje po dvoch operáciách pravej ruky.


Dvojhra mužov - 1. kolo:

  • Denis Istomin (Uzb.) - Lukáš Lacko (SR) 6:3, 6:7 (1), 7:6 (4), 6:1

Slovák viedol nad semifinalistom decembrovej premiérovej ázijskej verzie Masters Cupu sľubne 3:2 s brejkom, lenže exotický súper okamžite kontroval a vo zvyšku vstupnej časti už nestratil ani gem. Ďalšie dve dejstvá sa niesli v znamení obojstranne kvalitného servisu a zhodne napokon rozhodoval až tajbrejk. V ňom sa Milanom Martincom a Branislavom Sekáčom vedený Lacko rýchlo odpútal a presvedčivo vyrovnal. Začínalo sa akoby odznova, ale druhé rozuzlenie oveľa lepšie zvládol Uzbek, minulý rok na domácej pôde víťaz challengerov v Karši a Buchare. Slovák viedol v "lotérii" tretieho setu 1:0, prehral však všetky ďalšie body pred zmenou strán. Zo stavu 1:5 a neskôr 2:6 sa ešte dotiahol na relatívne sľubných 4:6, ale ďalším podaním už nedokázal Istomina nadobro znervózniť. Vedenie 2:1 na sety dodalo súperovi rozlet a psychickú pohodu - vo štvrtom sete sa Lacko prakticky nezmohol na odpor.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Tenis, Austalian Open: Lacko dohral už v 1. kole