Náročný boj hneď v prvom kole. Schmiedlová zdolala kamarátku

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová počas US Open 2023.
Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová počas US Open 2023. (Autor: TASR/AP)
TASR|28. aug 2023 o 19:43

V druhom kole vyzve Španielku so slovenskými koreňmi.

US Open 2023

Dvojhra žien - 1. kolo:

Anna Karolína Schmiedlová (SR) - Kateryna Baindlová (Ukr.) 6:4, 3:6, 6:3

NEW YORK. Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji US Open.

V úvodnom kole zdolala Ukrajinku Katerynu Baindlovú 6:4, 3:6, 6:3.

Jej ďalšou súperkou bude Španielka so slovenskými koreňmi Rebeka Masárová, ktorá vyradila ôsmu nasadenú Grékyňu Mariu Sakkariovú 6:4, 6:4.

Priebeh zápasu Schmiedlová - Baindlová

Schmiedlová v úvodnom geme duelu s Baindlovou stratila podanie, hneď vzápätí však kontrovala rebrejkom a v koncovke setu slávila úspech.

Za stavu 5:4 zobrala Ukrajinke servis čistou hrou. Schmiedlová bola vo výmenách trpezlivejšia a robila menej nevynútených chýb.

V druhom dejstve Baindlová pridala na agresivite.

Začala chodiť častejšie na sieť. V siedmom geme aj vďaka Schmiedlovej dvojchybám Slovenku brejkla a vynútila si tretí set.

VIDEO: Zostrih zápasu Anna Karolína Schmiedlová - Kateryna Baindlová

Schmiedlová sa rýchlo otriasla a v úvode rozhodujúceho dejstva sa po rýchlom a veľmi dôležitom brejku ujala vedenia 2:1.

V ďalšom geme aj vďaka trom esám odvrátila štyri brejkbaly, čo Baindlovú zlomilo. Tá si v piatom geme opäť neudržala servis.

Slovenka následne dotiahla zápas do úspešného konca. Za stavu 5:3 premenila hneď prvý mečbal a upravila vzájomnú bilanciu s Ukrajinkou na 2:3.

S Masárovou sa stretla na okruhu WTA raz, vlani jej podľahla v troch setoch na antuke vo švédskom Bastade. V prípade postupu do 3. kola by Schmiedlová na US Open vyrovnala svoje maximum z roku 2015.

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová.
Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová. (Autor: TASR/AP)

"Zápas bol podľa očakávania veľmi náročný. S Baindlovou sa poznám veľmi dobre, často spolu trénujeme a sme aj kamarátky. Hrali sme spolu viacero zápasov, dokonca aj na US Open a vtedy som prehrala.

Je to šikovná hráčka, ktorá aj počas zápasu dokáže meniť taktiku. Vedela som, že budem musieť bojovať. Našťastie sa mi hralo celkom fajn, okrem dvoch gemov v psychicky vypätých situáciách ma podržal aj servis.

Hrali sme ťažké a dlhé výmeny, na začiatku som pociťovala aj nervozitu. Nevyšla mi úplne koncovka druhého setu, no som veľmi rada, že som potom zvládla začiatok toho rozhodujúceho," zhodnotila Schmiedlová pre STZ.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Náročný boj hneď v prvom kole. Schmiedlová zdolala kamarátku