Murray sa pri lúčení s Wimbledonom neubránil slzám. Dlhoroční rivali mu nahrali pozdrav

Andy Murray sa lúčil s WImbledonom, bol pri ňom aj Novak Djokovič.
Andy Murray sa lúčil s WImbledonom, bol pri ňom aj Novak Djokovič. (Autor: TASR/PA via AP)
TASR|5. júl 2024 o 13:28

Prvýkrát mal vo Wimbledone možnosť zahrať si štvorhru spoločne s bratom.

LONDÝN. Britský tenista Andy Murray vypadol na svojom poslednom grandslamovom turnaji vo Wimbledone už v prvom kole mužskej štvorhry.

Tridsaťsedemročný domáci hráč nastúpil na tráve v All England Clube s bratom Jamiem a spolu podľahli Austrálčanom Rinkymu Hijikatovi a Johnovi Peersovi 6:7 (6), 4:6.

Vo Wimbledone ho síce ešte čaká mix s Emmou Raducanuovou, ale po prehre v mužskom debli mu organizátori pripravili už vo štvrtok emotívnu rozlúčku.

Dvojnásobný šampión turnaja sa v utorok odhlásil z dvojhry, keďže sa nedokázal dať stopercentne do poriadku po nedávnej operácii chrbta.

"Bolo to výnimočné zahrať si s Jamiem. Nikdy sme tu nemali príležitosť hrať spolu. Spôsob, akým sa vyvinuli veci, vytvoril šancu urobiť to. Fyzicky to nebolo ľahké, ale som rád, že sme to dokázali uhrať," uviedol po stretnutí víťaz turnaja v singli z rokov 2013 a 2016.

VIDEO: Andy Murray a jeho emotívna rozlúčka na Wimbledone

Murray sa neubránil slzám, keď na centrálnom kurte zožal ovácie v stoji a prostredníctvom videopozdravu sa mu prihovorili jeho dlhoroční rivali Roger Federer, Rafael Nadal či Novak Djokovič.

"Bolo to dosť emotívne. Sledovanie videa bolo pre mňa pekné, ale aj ťažké, pretože viete, že sa blíži koniec niečoho, čo ste absolútne milovali," povedal niekdajší prvý hráč rebríčka ATP.

Murray by sa mohol predstaviť na olympijskom turnaji v Paríži. Brit získal na OH 2012 v Londýne zlatú medailu vo dvojhre a o štyri roky neskôr v Riu de Janeiru dokázal triumf obhájiť.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Murray sa pri lúčení s Wimbledonom neubránil slzám. Dlhoroční rivali mu nahrali pozdrav