Hrozivé pády ako u Zvereva nie sú ojedinelé. Grandslamová víťazka ukončila kariéru

Alexander Zverev mal na Roland Garros 2022 hrozivý pád.
Alexander Zverev mal na Roland Garros 2022 hrozivý pád. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|3. jún 2022 o 20:58

Alexander Zverev sa zranil pri páde v súboji s Rafaelom Nadalom.

PARÍŽ. Nemecký tenista Alexander Zverev nešťastne spadol počas semifinále Roland Garros proti Rafaelovi Nadalovi. Kurtom sa ozvali výkriky aj plač. Podľa prvých informácií si zrejme vyvrtol členok.

Na tenisových kurtoch sa niekedy objavia podobne hrozivé zranenia.

V októbri 2006 počas zápasu v Linzi nešťastne spadla dvojnásobná grandslamová víťazka Francúzka Mary Pierceová pri tom, ako sa snažila trafiť v behu forhendový úder. Okamžite spadla na zem a na kurte sa ozývali výkriky bolesti.

VIDEO: Alexander Zverev a jeho zranenie na Roland Garros 2022

Pri páde si roztrhla niekoľko kolenných väzov. "Cítim, že ešte nie je čas skončiť," odkázala vtedy na druhý deň po zranení. Nakoniec tento pád znamenal koniec jej kariéry. Nikdy viac sa totiž na dvorci neobjavila. Mala vtedy 31 rokov.

"Po páde som si hovorila: Je toto ten typ zranení, ktoré končia kariéru? Aj po operácii som mala bolesti. Vtedy mi veľmi pomohla moja viera. Už som viac nemohla hrať tenis. Moje koleno sa úplne zahojilo až v roku 2017. Dovtedy som dennodenne žila s bolesťami," približovala po rokoch pre News Nation.

VIDEO: Mary Pierceová a zranenie v Linzi 2006, ktoré jej ukončilo kariéru

V roku 2017 počas Wimbledonu v druhom kole si koleno poranila americká tenistka Bethanie Matteková-Sandsová v súboji so Soranou Cirsteovou. Bežala na sieť, keď jej pri nešťastnom pohybe praskla šľacha v pravom kolene.

Okamžite sa zvalila na zem "Pomôžte mi, pomôžte mi, prosím," kričala.

Zranenie sa jej stalo v júli 2017, na kurty sa vrátila až v marci 2018. "Nedokázala som vstať z postele ani ísť sa osprchovať. Ani som poriadne nevedela hýbať nohou," hovorila pre ESPN po roku elitná deblistka.

VIDEO: Pád Bethanie Mattekovej-Sandsovej sa začína v čase 0:35

Ruská tenistka Daria Kasatkinová si na turnaji v Ríme 2020 pri nábehu na sieť pri nešťastnom pohybe poranila členok. Okamžite spadla na zem.

Duchaprítomne zareagovala jej súperka Viktoria Azarenková, ktorá sa zakrátko rozbehla po vrecko ľadu a prikladala jej ho na poranené miesto. Dokonca po chvíli prišla za plačúcou súperkou s uterákom, aby ju trocha očistila od antuky, ktorou sa pri páde zamazala.

Toto zranenie však nebolo až také závažné, keďže Kasatkinová sa objavila na kurte už o týždeň neskôr na Roland Garros.

VIDEO: Pád Darie Kasatkinovej je v čase od 3:00

Nepríjemné zranenie členka postretlo aj Francúza Juliana Benneteaua v Monte Carle 2012 v súboji s Andym Murrayom. K zraneniu prišiel podobne ako na Roland Garros Alexander Zverev.

V behu sa snažil odbiť loptičku, keď sa mu členok vykrútil do absolútne neprirodzenej polohy. Bennetteau sa po páde zvíjal v bolestiach a plakal. Pokúšal sa v zápase pokračovať, ale odohral iba dve výmeny a potom musel odstúpiť.

Nakoniec sa však objavil na kurte už zakrátko. O mesiac na Roland Garros prešiel do 3. kola.

VIDEO: Scéna s pádom Juliena Bennetteaua sa začína v čase 2:04

Nevídaný pád postretol mladíka Nicolu Kühna v Miami 2019. V súboji s Mischom Zverevom zrazu spadol na zem bez toho, aby pred tým zjavne spravil zlý pohyb, zvíjal sa v bolestiach.

Pri odchode z kurtu ho podopierali a plakal. Neskôr sa zistilo, že nešlo o žiadne zranenie spôsobené pádom, ale zapríčinili ho silné kŕče, ktoré mu zachvátili telo.

Duel musel neskôr skrečovať, ale na ďalšom turnaji sa objavil už v nasledujúci týždeň.

VIDEO: Nicola Kühn skolaboval na kurte - situácia sa začína v čase 2:17

V prípade Alexandra Zvereva zatiaľ nie je dĺžka absencie po zranení známa. Zrejme sa ukáže až v najbližších dňoch, koľko času bude potrebovať na zotavenie. Už 27. júna sa však začína ďalší grandslamový vrchol sezóny, ktorým je Wimbledon.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hrozivé pády ako u Zvereva nie sú ojedinelé. Grandslamová víťazka ukončila kariéru