Telo Pavla Demitru je už na Slovensku

Vládny špeciál priviezol telo Pavla Demitru v nedeľu popoludní do Bratislavy.
Vládny špeciál priviezol telo Pavla Demitru v nedeľu popoludní do Bratislavy. (Autor: Eugen Korda)
Sportnet|11. sep 2011 o 15:10

Telesné pozostatky hokejistu doviezli do Bratislavy a hneď ho prevezú do Trenčína.

BRATISLAVA. Telo hokejistu Lokomotivu Jaroslavľ a slovenského reprezentačného kapitána Pavla Demitru je už na Slovensku .

Okolo pol piatej pristál vládny špeciál na bratislavskom letisku. Truhlu s pozostatkami hokejistu preložia do vrtuľníka a prevezú do Trenčína.

Na palube lietadla z Ruska boli podľa informácií servera tvnoviny.sk traja funkcionári Dukly Trenčín a hokejistovi blízki kamaráti Jozef Mitocha, Peter Havier a Viliam Ružička. Manželka Mária napokon do Moskvy neodcestovala.

Z bratislavského letiska následne previezli Demitrovo telo vrtuľníkom Mi-8 na trenčianske letisko. Ešte pred pristátim vrtuľník symbolicky na znak rozlúčky Demitru s mestom preletel ponad Trenčín. Na ploche letiska si Demitru uctili rodinní príslušníci a priatelia. V smútočnom sprievode nechýbali ani hokejisti Marián Gáborík či Marián Hossa či tréner František Hossa.

Záverečná verejná pietna rozlúčka s legendárnym hokejistom by sa mala uskutočniť vo štvrtok (15. 9.) a o deň neskôr Demitru pochovajú na súkromnom pohrebe. Hokejový klub HK Trenčín bude informovať o podrobnostiach spätých so smútočnými aktmi v rámci tlačovej konferencie v pondelok (12. 9.).

((video))

demitra1_res.JPG

Vrtuľník ministerstva vnútra čaká na truhlu s pozostatkami slovenského hokejistu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Telo Pavla Demitru je už na Slovensku