Tatranský pohár bude pre nedostatok snehu iba v skokoch na lyžiach

Na Štrbskom Plese sa trápia s nedostatkom snehu.
Na Štrbskom Plese sa trápia s nedostatkom snehu. (Autor: ilustračné TASR)
SITA|19. dec 2014 o 11:15

Podujatie malo byť nominačných pred univerziádou a zároveň próbou vynoveného areálu.

ŠTRBSKÉ PLESO. Počas nadchádzajúceho predvianočného víkendu sa v športovom areáli FIS na Štrbskom Plese uskutoční 42. ročník medzinárodných lyžiarskych pretekov v severských disciplínach pod názvom Tatranský pohár.

Jeho súčasťou mali byť štyri súťaže Kontinentálneho pohára v behu na lyžiach, aj súčasť Slavic Cupu, a dve podujatia Pohára FIS v skokoch na lyžiach na mostíku HS-100.

Nedostatok snehu na vynovených tratiach však spôsobil, že preteky bežcov na lyžiach sa neuskutočnia, skokani by sa však z mostíka mali spustiť.

Próba vynoveného areálu

Bežci na lyžiach mali v sobotu súťažiť v šprinte voľnou technikou a v nedeľu ženy na 5 km a muži na 10 km klasickou technikou. Organizátori momentálne riešia náhradný termín, ktorá je však podmienený aj zimným počasím.

"Informácia o tom, že bežecké preteky sa neuskutočnia, mi dnes ráno vzala úsmev. Budeme musieť riešiť, akým spôsobom nahradíme toto podujatie, ktoré malo byť pre našich športovcov nominačným pred nadchádzajúcou univerziádou a tiež próbou vynoveného areálu na Štrbskom Plese," informoval športový riaditeľ bežeckého úseku SLA Michal Malák.

Na mostíku HS-100 by sa mali uskutočniť dve individuálne súťaže v skokoch na lyžiach, jedna v sobotu a druhá v nedeľu. V piatok prídu na rad tréningové skoky.

Pokaziť to môže len vietor

"Vďaka chladeniu v nájazdovej stope nám odpadol problém ktorí majú bežci. Máme 98 pretekárov, čo je veľmi dobré obsadenie v tomto rangu pretekov FIS Cupu. Očakávame veľmi pekné podujatie."

"Pre slovenských reprezentantov to bude vstup do sezóny, ale to platí asi pre polovicu štartového poľa z Kontinentálneho pohára. Preteky určite budú, pokaziť to môže už iba vietor, ale verím, že sa tak nestane," informoval predseda úseku skokov na lyžiach SLA Ján Tánczoš.

V sobotu by sa na Štrbskom Plese malo začať skákať o 12.00 h, v nedeľu o hodinu skôr.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Tatranský pohár bude pre nedostatok snehu iba v skokoch na lyžiach