Tatar bol na Slovane, proti Vítkoviciam od neho čakal viac

Slovanu nevyšla generálka na KHL.
Slovanu nevyšla generálka na KHL. (Autor: TASR)
Ondrej Gajdoš, TASR|28. aug 2014 o 20:13

S takýmto výkonom ako proti Vítkoviciam by sme v KHL neuspeli, priznal obranca Baranka.

BRATISLAVA. Hokejistom Slovana Bratislava nevyšla generálka na nový ročník KHL, v prípravnom zápase s Vítkovicami z českej extraligy prehrali 1:2 po predĺžení.

Pykali za kiks Johana Backlunda, keď švédsky gólman, ktorý inak v zápase viackrát podržal svoje mužstvo, v prvej minúte nadstaveného času spoza bránky rozohral puk na hokejku protihráča a Burger zariadil víťazstvo hostí.

"Čakal som od Slovana viac, hlavne odvážnejší útočný prejav," povedal Tomáš Tatar, krídelník Detroitu Red Wings z NHL, ktorý zápas sledoval v hľadisku.

Strieľajú málo gólov

Slovan sa v lete výrazne posilnil, prišlo dvanásť nových hráčov. V príprave odohral desať zápasov, šesť vyhral.

S výnimkou extraligovej Banskej Bystrice (4:1) však žiadnemu súperovi nestrelil viac ako tri góly. Aj proti Vítkoviciam pred 4500 divákmi doplatil na slabú streleckú efektivitu.

"S jedným gólom sa ťažko vyhráva," priznal obranca Ivan Baranka, ktorý prišiel do Bratislavy z Omska.

"V ofenzívnej fáze sa nevieme presadiť. Nie je to len záležitosť útočníkov. Značné rezervy máme aj v obrane. Vo štvrtok to bol jeden z našich horších výkonov v príprave. S takýmto výkonom ako proti Vítkoviciam by sme v KHL neuspeli."

"Ale prípravné súboje ešte nemusia nič naznačovať - veď si len spomeňme: Slovensko pred majstrovstvami sveta 2012 vyhralo z ôsmich zápasov iba raz a vrátilo sa so striebornou medailou."

Slovan má pred novou sezónou jednoznačný cieľ postup do play-off o Gagarinov pohár.

Domácim chýbala iskra

Vítkovice s piatimi slovenskými hráčmi a vedené slovenským trénerom Petrom Oremusom hrali v Bratislave odvážne, od druhej tretiny boli lepším tímom.

"Čakal som, že domáci na nás vyletia, že budú hrať rýchlejšie. Ale boli akísi unavení," poznamenal skúsený slovenský reprezentant v obranných radoch tímu hostí Richard Stehlík, ktorý v 37. minúte zblízka vyrovnal na 1:1. "Domácim akoby chýbala iskra. Ale do začiatku KHL majú ešte týždeň a po oddychu môžu hrať lepšie."

Mužstvo z Bratislavy hrá prvý zápas nového ročníka KHL v Slovnaft aréne 4. septembra s Medveščakom Záhreb.

Prípravný zápas

Slovan - Vítkovice 1:2 pp (1:0, 0:1, 0:0 - 0:1)

Góly a asistencie: 3. Vondrka - 37. Stehlík (Strapáč), 61. Burger (Němec). Rozhodovali J. Konc, Kubuš - Kacej, Stanzel. Vylúčení: 3:0, presilovky a oslabenia 0:0, 4544 divákov

Slovan: Backlund - Sersen, Baranka, Mojžíš, Sigalet, Brejčák, Mihálik, Luža - Nagy, Nedorost, Vondrka - Netík, Surový, Hudáček - Murley, Tičar, Bartovič - Jeglič, Bližňák, Ölvecký - White

Vítkovice: Dolejš - Šenkeřík, Stehlík, Čerešňák, L. Kovář, Štencel, Klok, Pastor - Strapáč, Burger, Húževka - Rudolf Huna, Němec, Svačina - Káňa, Kolouch, Kucsera - Vandas, M. Hlinka, Szturc

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Tatar bol na Slovane, proti Vítkoviciam od neho čakal viac