Čakanie Atalanty pokračuje, domáci pohár získal Juventus

Futbalisti Juventusu sa tešia z víťazstva v Talianskom pohári.
Futbalisti Juventusu sa tešia z víťazstva v Talianskom pohári. (Autor: TASR/AP)
TASR|19. máj 2021 o 23:26

Zápas rozhodol Federico Chiesa.

Taliansky pohár - finále

Atalanta Bergamo - Juventus Turín 1:2 (1:1)

Góly: 41. Malinovskij - 31. Kuluševski, 73. Chiesa

ČK: 88. Toloi (Bergamo)

REGGIO EMILIA. Futbalisti Juventusu Turín sa stali víťazmi Talianskeho pohára. V stredu zdolali na neutrálnom ihrisku v Reggio Emilia Atalantu Bergamo 2:1.

Trofej získali 14-krát v histórii a sú rekordéri súťaže.

Atalanta vstúpila do zápasu mimoriadne aktívne a zreteľne deklarovala snahu získať trofej druhýkrát v histórii, keď predtým sa jej to podarilo ešte v roku 1963.

V 3. minúte musel ukázať brankár Gianluigi Buffon svoje kvality pri pokuse Pessinu, o tri minúty iba tesne minul bránu Zapata.

Juventus v prvej polhodine nemal výraznejšiu šancu, no hneď z prvej sa v 31. minúte dostal do vedenia. Z rohu šestnástky zamieril presne k žrdi švédsky stredopoliar Dejan Kuluševski.

Ešte do prestávky však domáci dokázali vyrovnať, na konci kombinačnej akcie v 42. minúte bol Ukrajinec Ruslan Malinovskij.

Po zmene strán Juventus výrazne zlepšil svoj prejav a začal si vytvárať aj príležitosti. V 61. minúte Federico Chiesa po pätičke od Ronalda trafil iba do žrde.

Syn zatiaľ slávnejšieho otca Enrica však napokon duel rozhodol.

V 73. minúte skóroval po narážačke s Kuluševským a zaistil, že Juventus sa z triumfu v súťaži tešil opäť po troch rokoch.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Čakanie Atalanty pokračuje, domáci pohár získal Juventus