30.05.2021 | Skupina B
30.05.2021 | Sk. B
1 - 7
(0:4, 1:2, 0:1)

Taliansko - Kanada: ONLINE z MS v hokeji 2021

Taliansko vs. Kanada: ONLINE prenos zo zápasu na MS v hokeji 2021 dnes.
Taliansko vs. Kanada: ONLINE prenos zo zápasu na MS v hokeji 2021 dnes. (Zdroj: Sportnet)
Sportnet|30. máj 2021 o 08:00 (aktualizované 30. máj 2021 o 18:33)

Sledujte s nami ONLINE prenos zo zápasu na MS v hokeji 2021: Taliansko - Kanada.

RIGA. Taliansko a Kanada dnes hrajú ďalší zápas na MS v hokeji 2021, ktoré hostí lotyšská Riga. Sledujte online prenos s nami naživo zo skupiny B.

Pozrite si tiež aktuálne tabuľky a celkový program šampionátu.

ONLINE PRENOS: Taliansko - Kanada (LIVE z MS v hokeji 2021 dnes)

Majstrovstvá sveta Skupina B 2020/2021
30.05.2021 o 15:15
Taliansko
1:7
(0:4, 1:2, 0:1)
60' minúta
Ukončený
Kanada
Prehľad
Góly a asistencie: 31. Miceli (Pitschieler) – 3. Perfetti (Schneider, Foudy), 9. Mangiapane (Co. Brown, Henrique), 12. Stecher (Anderson-Dolan), 12. Henrique (Mangiapane), 35. Mangiapane (Co. Brown, Ferraro), 38. Comtois (Mangiapane, Co. Brown), 56. Pirri (Co. Brown, Henrique). Rozhodca: Ansons (LAT), Vikman (FIN) – Hynek, Ondráček (obaja CZE).
Prenos
To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok nedele.
Ďalší program:

Taliansko
Utorok 1. 6. 2021, 15:15: Taliansko – USA

Kanada
Utorok 1. 6. 2021, 11:15: Kanada – Fínsko
Kanaďania v tretej tretine nepripustili absolútne žiadne komplikácie a aj výkonom, ktorý nebol zrejme ani na úrovni polovice ich možností, s prehľadom doviedli zápas do víťazného konca. Talianom v poslednom dejstve už zjavne dochádzali sily, Kanaďania však dnes nehrali tak priamočiaro, ako sme u nich zvyknutí, a tak jediný presný zásah záverečného dejstva strelil Pirri až v 56. minúte.

Kanada si teda na svoje konto pripisuje tretiu výhru na turnaji a má v tabuľke 9 bodov. V poslednom zápase skupiny musí vyhrať nad Fínskom po riadnej hracej dobe a dúfať, že jej zahrajú do kariet výsledky zápasov jej konkurentov, inak totiž do štvrťfinále senzačne nepostúpi. Taliansko je posledné bez jediného bodu a za 6 zápasov inkasovalo 37 gólov.

Strely na bránku v 3. tretine (celkovo): 3:19 (14:49)
Najlepší hráči zápasu:

Taliansko – Davide Fadani
Kanada – Andrew Mangiapane
Koniec zápasu.
59:50
Taliani vyhrali buly v útočnom pásme. Zo svojej aktivity ale vyťažili len strelu Trivellata, ktorú betónom vyrazil brankár Hill.
59:33
Vylúčenie v tíme Kanada (Cole Perfetti – 2 min., držanie).
59:06
Taliani sa v poslednej minúte dostali k útoku a kombinujú v útočnom pásme. Pri signalizovanom kanadskom treste majú navyše výhodu.
58:36
Hagel dostal prihrávku za taliansku obranu, z ľavého krídla ale vystrelil priamo na pripraveného brankára Fadaniho.
58:07
Danforth s Paulom si za talianskou bránkou vymenili puk a prvý menovaný ho prihrával k ľavej žŕdke na Hagela. Tomu v zakončení zabránil obranca Talianska.
57:35
Taliani vyhodili puk na zakázané uvoľnenie. Po vyhranom vhadzovaní potom dostali hrací predmet do stredného pásma.
56:45
Vilardi sa prekľučkoval do ľavého kruhu, kde prenechal puk spoluhráčom. Tí namiesto strely pokračujú v kombinácii.
Adam Henrique sa dostáva do čela kanadského bodovania turnaja s bilanciou 4 góly a 5 asistencií.
55:54
55:54
goalKanada dala gól!
Kanaďania sa predsa len dočkali gólu i v tretej tretine! Brownova pomalá prihrávka spoza bránky sa popri pravej žŕdke dokĺzala pred bránkovisko, odkiaľ puk pohotovo poslal cez brankára Fadaniho k pravej žŕdke BRANDON PIRRI. Asistencie: Connor Brown, Adam Henrique.
55:14
Brankár Hill zastavil za vlastnou bránkou Miceliho nahodenie. Taliani odišli striedať a Kanaďania na nich počkali so svojou rozohrávkou.
54:35
Pietroniro konečne umožnil svojim spoluhráčom vystriedať. Petan potom zaviezol puk do útočného pásma, Kanaďania ho však vytlačili k mantinelu a vôbec ho nepustili k strele.
53:48
Kanaďania svojou kombináciou opäť úplne unavili taliansku päticu, ktorá Kanaďanov vôbec nenapáda. Tí sa však príliš neženú ani k strelám a zjavne chcú mať tento zápas už za sebou.
53:06
Taliani vystrelili v tretej tretine zatiaľ len raz a nezdá sa, že by sa to malo čoskoro zmeniť. Taliansky tím sa musí znovu brániť.
52:25
importantZo súboja za talianskou bránkou sa puk odrazil do ľavého kruhu k voľnému Comtoisovi, ktorého strelu pohotovo vyrazil brankár Fadani do ochrannej siete.
51:56
Bunting sa po ľavom krídle dostal až do ľavého kruhu, odkiaľ vystrelil tak, že gólman Fadani jeho strelu vyrazil do ochrannej siete.
51:23
Bunting vystrelil po Comtoisovej prihrávke z ľavého kruhu mimo Fadaniho bránky. Puk sa odrazil do stredného pásma.
50:55
Deluca zablokoval strelu Walkera od modrej čiary a puk sa potom odrazil do stredného pásma. Tam sa ho opäť zmocnili Kanaďania.
50:25
Taliani konečne vyhodili puk, stihli ale vystriedať len tak-tak, aby čelili ďalšiemu kanadskému útoku.
49:43
Obliehanie talianskej obrany pokračuje. Pirri si naviedol puk do pravého kruhu, jeho strelu však brankár Fadani vyrazil betónom.
48:57
Foudy posunul puk medzi obrancov a medzi kruhy na Perfettiho, ktorý pohotovo vystrelil tesne mimo Fadaniho bránky.
48:24
Kanaďania ho potom v opačnom rohu útočnej tretiny opäť vybojovali a prihrávajú si ho okolo už poriadne unavenej talianskej pätice.
47:58
Danforth sa chcel prekľučkovať z rohu útočného pásma pred bránkovisko, v rozhodujúcej chvíli mu ale puk odskočil.
47:22
Sám Hagel napokon túto útočnú akciu Kanady zakončil, jeho pokus z ľavého kruhu ale Fadani videl, a tak ho s prehľadom chytil.
46:47
Taliani sa konečne dostali cez stredné pásmo, puk ale už na útočnej modrej čiare stratili. Hagel potom dokorčuľoval nahodenie na zadný mantinel.
45:55
Kanada má zápas pod kontrolou. Zámorskí hráči si dovoľujú v útočnom pásme kľučky, ktoré by za normálnych okolností neskúšali a hokejom sa vyslovene bavia.
45:20
Pirri obkrúžil s pukom taliansku bránku a prihral za ňu na Foudyho. Ten mu puk vrátil medzi kruhy, Pirriho strela však bola zrazená mimo.
44:37
Taliani vyhodili puk do stredného pásma a okamžite odišli striedať. Kanaďania sa s rozohrávkou neponáhľajú.
43:55
importantPerfetti našiel prihrávkou od ľavej žŕdky talianskej bránky pri druhej žŕdke Anderson-Dolana, ktorého strelu z prvej vyrazil presúvajúci sa brankár Fadani pravým betónom.
43:30
43:30
importantAnderson-Dolan sa krásnou kľučkou uvoľnil cez obrancu, z ľavého kruhu ale namieril do brankára Fadaniho. Magnabosco potom vyhodil puk na talianske zakázané uvoľnenie.
43:01
Kanada v tretej tretine prakticky neopúšťa útočné pásmo a i teraz oblieha prihrávkami popri mantineli taliansku obranu.
42:35
importantHagel sa uvoľnil za talianskou bránkou cez Gliru a prihral pred bránkovisko na Paula, ktorý z prvej namieril do betónov brankára Fadaniho.
41:50
Práve Stecher sa dostal i k strele, ktorú Fadani vyrazil. Taliani potom puk vyhodili na zakázané uvoľnenie.
41:12
Brankár Kanady Hill zneškodnil strelu Pietronira od modrej a puk potom zaviezol na opačnú stranu Stecher.
40:47
Pietroniro zaviezol puk do útočného pásma, kde ho podržal a tým založil taliansky útok.
40:12
importantPo mizernej spätnej prihrávke Gliru sa dostal pred talianskym bránkoviskom k puku Henrique, jeho bekhendový blafák do pravej strany ale skončil mimo Fadaniho bránky.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Ďalšia tretina sa začne približne o 16:58.
Druhá tretina sa odohrávala vo veľmi ospalom tempe a o víťazovi tohto zápasu už zrejme nikto nepochybuje. Napriek tomu sme ale videli predsa len tri góly, z toho jeden na strane Talianov a dva kanadské. Aspoň čestný úspech talianskeho tímu bol po trochu kurióznej situácii v kanadskom bránkovisku pripísaný Micelimu, Kanaďania ale potom predsa len pridali a ich skóre navýšili presnými strelami Mangiapane a Comtois. Tretia tretina tak už bude len o tom, akým výsledkom Kanada nakoniec vyhrá.

Strely na bránku v 2. tretine (celkovo): 3:13 (11:30)
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:53
Power dostal peknú prihrávku do pravého kruhu, namieril ale len do pripraveného talianskeho brankára Fadaniho.
39:21
Miceliho nahodenie do útočného pásma zastavil Stecher. Kanadský obranca rozohral ešte jeden útok svojho tímu, ktorým sa druhá tretina zrejme skončí.
38:50
importantMangiapane je pri chuti a prihrávkou spoza bránky našiel pred bránkoviskom Browna. Ten zblízka trafil brankára Fadaniho.
38:11
Taliani už začínajú vyzerať tak, že im i pri takomto tempe dochádzajú sily. Kanaďania opäť s prehľadom kombinujú v útočnom pásme.
37:28
37:28
goalKanada dala gól!
Kanaďania využívajú presilovku na šiesty gól! Mangiapane sa pri pravom mantineli uvoľnil cez dvojicu protihráčov a krížnou prihrávkou posunul puk na opačnú stranu na MAXIMEA COMTOISA. Ten namieril krásnou strelou príklepom z vrcholu ľavého kruhu do pravého horného rohu Fadaniho bránky. Asistencie: Andrew Mangiapane, Connor Brown.
37:02
Vilardi dvakrát za sebou skúšal prekonať brankára Fadaniho, ten ale oba jeho pokusy videl a vyrazil ich.
36:40
Frigo na úvod oslabenia zaviezol puk až do útočného pásma, kde ho podržal pri mantineli.
36:17
Vylúčenie v tíme Taliansko (Simon Pitschieler – 2 min., hákovanie).
35:31
Kanaďania akoby pochopili, že stále si môžu v dnešnom zápase vylepšiť štatistiky a zrazu robia svojím forčekingom rozohrávajúcim Talianom obrovské problémy.
34:48
34:48
goalKanada dala gól!
Kanďania navyšujú svoj náskok! Connor Brown prihrávkou z ľavého krídla prihral presne k žŕdke na opačnej strane na ANDREWA MANGIAPANEHO, ktorý zo vzduchu poslal puk za chrbát talianskeho brankára Fadaniho. Asistencie: Connor Brown, Mario Ferraro.
34:02
Kanadské tempo hry už definitívne kleslo na úroveň Talianov a v tejto chvíli to dokonca vyzerá ako vyrovnaný zápas.
33:34
Až teraz sa po dlhšej dobe podarilo Kanaďanom zatlačiť Talianov do ich obranného pásma, opäť ale nemusel brankár Fadani ani raz zasahovať.
33:13
Kanaďanov ani inkasovaný gól príliš nevyburcoval k vyššej aktivite, naopak sa zdá, že ich útočná snaha klesá každou minútou.
32:55
Taliansko v plnom počte.
32:16
32:16
importantBardaro sa dostal do prečíslenia 2 proti 1 s Frigom, ktorému prihral na pravé krídlo. Ten mu chcel puk vrátiť pred odkrytú bránku, kanadský obranca Walker ale spolu s brankárom Hillom dostal puk mimo nebezpečného priestoru.
31:46
Taliani vyhodili puk do stredného pásma, kde držia rozohrávajúcich Kanaďanov.
31:15
Mangiapaneho zblokovaný pokus na brankára Fadaniho ani nedoletel a dorážka kandského kapitána Henriquea skončila na ochrannej sieti.
30:55
Vylúčenie v tíme Taliansko (Enrico Miglioranzi – 2 min., držanie).
30:31
importantPo dlhej debate s videorozhodcom hlavní rozhodcovia gól uznali! Pokračujeme teda za stavu 1:4.
30:31
30:31
goalTaliansko dalo gól!
Taliani znižujú! Miceli dostal prihrávku na pravé krídlo, odkiaľ si naviedol puk pred bránkovisko. Puk cez brankára Hilla nepretlačil, spolu s kanadským gólmanom ale skončil na ľade a Pitschieler potom puk dorazil tak, že od rukavice ANGELA MICELIHO sa puk odrazil oblúčikom ponad brankára Hilla do bránky, ktorá zrejme bola navyše trochu vychýlená. Tento gól bude určite skúmať videorozhodca. Asistencia: Simon Pitschieler.
29:55
Talianom sa dokonca podarilo hrací predmet dostať do útočného pásma, strela ale z ich hokejok stále neprichádza.
29:17
Kanada sa sama vyhnala nepresnou prihrávkou z útočného pásma. Taliani sa snažia puk získať vysokým forčekingom.
28:39
Zámorský tím stihol v útočnom pásme už i vystriedať, vyčerpaným Talianom sa však napokon podarilo dostať puk do útočného pásma a aj oni mohli vystriedať.
27:55
Kanaďania obliehajú taliansku obranu, ktorá má veľký problém sa dostať k puku.
27:20
Kanada v plnom počte.
27:07
27:07
importantAnderson-Dolan vo vlastnom oslabení dokonca i zaútočil a prihrávkou z ľavého krídla pred prázdnu bránku pripravil gól Hagelovi. Ten však puk kvôli teču vracajúceho sa Pietronira vôbec netrafil.
26:40
Až teraz sa Taliani konečne usadili v útočnom pásme, Kanaďania ich ale vytláčajú k mantinelom a nepúšťajú ich k strele.
26:04
Ďalší taliansky ofsajd. Taliani sa ani vo vlastnej presilovke zatiaľ poriadne nedostali do útočného pásma.
25:39
Kanaďania hneď na začiatku svojho oslabenia vyhodili puk cez všetky čiary a Taliani sa pri pokuse o rýchlu rozohrávku previnili proti pravidlám ofsajdom.
25:20
Vylúčenie v tíme Kanada (Brandon Pirri – 2 min., hákovanie).
25:10
Ich rýchly protiútok zakončil nevydarenou strelou z pravej strany Foudy. Puk sa potom odrazil k Talianom.
24:42
Taliansky útok sa skončil stratou puku za kanadskou bránkou a Kanaďania okamžite otočili hru na opačnú stranu.
24:04
Taliansko v plnom počte.
23:40
Powerovu strelu od modrej zablokoval Hochkofler. Puk sa potom odrazil naspäť na hokejky naďalej kombinujúcich Kanaďanov.
23:18
Tentokrát puk zastavil kapitán Talianska Frank, ktorý ho vyhodil až za Hillovu bránku.
22:45
Brownovu krížnu prihrávku z ľavého krídla vypichol taliansky obranca do stredného pásma. Oba tímy prestriedali a Kanaďania sa vrátili do útočného pásma.
22:13
importantHneď po vyhranom buly pálil Mangiapane, jeho strelu ale brankár Fadani zlikvidoval. Taliansky gólman potom chytil i Comtoisovu dorážku.
22:04
Vylúčenie v tíme Taliansko (Luca Frigo – 2 min., hrubosť).
21:30
Kanaďania sa však už skôr bavia kombinačnou hrou a namiesto priamych striel sa snažia vykombinovať taliansku obranu.
20:57
Talianske nahodenie na zadný mantinel kanadskí obrancovia vybojovali a Vilardi potom zaviezol puk až za Fadaniho bránku.
20:25
Kanaďania začali druhú tretinu tam, kde skončili prvú, a dostali sa do útočného pásma.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Ďalšia tretina sa začne približne o 16:05.
Prvá tretina priniesla očakávaný priebeh a Kanada po nej ide do šatne s vedením 4:0. Zámorský tím gólmi Perfettiho, Mangiapaneho, Stechera a Henriqua vyhnal štartujúceho talianskeho brankára Fazia z jeho bránky už po necelých 12 minútach a aj keď jeho náhradníka Fadaniho Kanaďania v prvej tretine už neprekonali, tak tempom porovnateľným s pokojnou poobedňajšou prechádzkou v kúpeľnom parku doviedli prvú tretinu s prehľadom do víťazného konca. Kanada tak bez problémov smeruje za svojím tretím víťazstvom na turnaji.

Strely na bránku v 1. tretine: 8:17
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:42
Kanada i v úplnom závere prvej tretiny kombinuje v útočnom pásme, kde ju v pohode dohrá.
19:12
Nahodenie od modrej tečoval Perfetti, Marchetti ale do tejto strely dal nohu a puk zrazil do ochrannej siete.
18:51
Taliani sa ešte držia v útočnom pásme a snažia sa prihrávkami popri mantineli dostať k ďalšej strele.
18:28
Kanada v plnom počte.
18:19
Až v úplnom závere presilovky dostali Taliani Kanaďanov pod väčší tlak, ktorý skončil tvrdou strelou Casettiho mimo Hillovej bránky.
17:55
Bardarovo nahodenie Hill vyrazil pred seba a jeho spoluhráči puk bez problémov odpratali do rohu vlastného obranného pásma.
17:25
Kanaďania dostali puk do talianskeho obranného pásma, kde jediný napádajúci kanadský hráč zdržal taliansku rozohrávku takmer na pol minúty.
16:50
Taliani vyhrali buly na úvod presilovky. Nahodenie Trivellata na teč od modrej čiary musel brankár Hill chytiť.
16:28
Vylúčenie v tíme Kanada (Maxime Comtois – 2 min., podrazenie).
15:59
importantComtois sa prekľučkoval z rohu útočného pásma pred talianskeho brankára Fadaniho, pred ktorým puk prihral k pravej žŕdke na voľného Pirriho. Ten ho bekhendovou dorážkou nasmeroval do hornej žŕdky talianskej bránky.
15:36
Obraz hry sa vôbec nemení. Kanada má dianie na ľade pod kontrolou a s prehľadom kombinuje v útočnom pásme.
14:47
Taliani puk prihrávajúcim si Kanaďanom vypichli do stredného pásma a pri snahe o rýchly návrat do útočného pásma sa dostal Anderson-Dolan do ofsajdu.
14:14
Kanada po tomto varovaní zvýšila svoju aktivitu a vrátila sa do útočného pásma, kde sa opäť snaží prekombinovať do streleckej pozície.
13:36
importantGiliati zostal zabudnutý za kanadskou obranou a po prihrávke z vlastného obranného pásma sa dostal k nebezpečnému zakončeniu z pravého kruhu. Jeho strelu vyrazil vyrážačkou kanadský gólman Hill.
12:49
Striedajúci brankár Talianska Fadani prvýkrát úspešne zasiahol proti nahodeniu Buntinga od modrej čiary.
11:56
changeStriedanie brankárov v tíme Taliansko: z ihriska odchádza Justin Fazio, prichádza Davide Fadani.
11:56
11:56
goalKanada dala gól!
A už je to 4:0 pre Kanadu! Mangiapane posunul puk po jeho zisku na pravom krídle na ADAMA HENRIQUEA, ktorý si ho pár metrov potiahol a z pravého kruhu ho prudkou bekhendovou strelou poslal do ľavého horného rohu Faziovej bránky. Asistencia: Andrew Mangiapane.
11:33
11:33
goalKanada dala gól!
Zámorský tím vedie už o tri góly! Anderson-Dolan prihral z ľavého krídla na vrchol kruhov TROYOVI STECHEROVI, ktorý si puk spracoval a nechytateľnou strelou namieril do ľavého horného rohu, kde sa puk od žŕdky odrazil do siete. Asistencia: Jaret Anderson-Dolan.
11:14
Dve kanadské nahodenia do útočného pásma talianski hráči vyhodili, puk sa ale v strednom pásme vždy vrátil ku Kanaďanom.
10:48
Že by sa ale hnali dopredu, sa rozhodne povedať nedá. Pomalou kombináciou sa Kanaďania aj tak dostali do útočného pásma.
10:13
Frank si na ľavej strane chcel vymeniť puk s Micelim, jeho spätnú prihrávku ale nedokázal spracovať. Kanaďania puk získali.
09:33
Beaudin z ľavého kruhu namieril do talianskeho brankára Fazia, ktorý puk vyrazil a potom musel gólman Talianska zneškodniť i strelu Bernard-Dockera z pravej strany.
09:06
Kanada má naďalej jasnú prevahu a ak sa nič prekvapivé nestane, tak dnešný zápas bude len otázkou skóre.
08:04
08:04
goalKanada dala gól!
Kanada navyšuje svoj náskok na rozdiel dvoch gólov! ANDREW MANGIAPANE si prevzal puk v strednom pásme a vyštartoval smerom k talianskej bránke. Obranca Glira pred ním cúval a zakončenie mu vôbec neskomplikoval, Mangiapane preto puk len posunul po ľade k pravej žŕdke a túto trochu komickú situáciu zakončil veľmi zvláštnym zákrokom brankár Fazio, ktorý puk nezastavil. Asistencie: Connor Brown, Adam Henrique.
07:37
Po prihrávke od pravého mantinelu vystrelil spomedzi kruhov nepresne Paul. Taliani puk následne dostali do stredného pásma.
07:10
Taliani vyhodili puk do kanadského obranného pásma. Kanaďania ho hneď rozohrali na modrú čiaru na Anderson-Dolana, ktorému odskočil a brankár Talianska Fazio ho tak prikryl.
06:45
Perfetti prihrávkou dozadu na modrú čiaru pripravil strelu Beaudinovi, jeho pokus bol ale zrazený na ochrannú sieť.
06:20
Schneider nahodil puk z pravého krídla, z pomerne ostrého uhla, Fazio bol ale pri svojej žŕdke včas a puk vyrazil.
05:51
Tempo zápasu rozhodne nie je strhujúce. Kanada má výraznú prevahu a Taliani sú pod veľkým tlakom.
05:28
Bunting sa pri ďalšom prechode Kanaďanov stredným pásmom dostal do ofsajdu.
04:55
Vilardimu, ktorý si navádzal puk medzi kruhy na strelu, puk odskočil. Taliani ho rozohrávajú spoza vlastnej bránky.
04:15
Okamžite po vyhranom buly vo vlastnom pásme však Kanada zaviezla puk do útočného pásma a tlačí Talianov do obrany.
03:54
Taliani hneď po zisku puku zaútočili, nahodenie od modrej čiary ale bez väčích problémov chytil kanadský gólman Hill.
03:16
Kanada pokračuje vo svojom tlaku a prihrávkami popri mantineli sa snaží vykombinovať do streleckej pozície.
02:33
02:33
goalKanada dala gól!
Kanaďania otvárajú skóre! Nahodenie Schneidera od modrej čiary Foudy tečoval pred brankárom Faziom, ktorý puk svojím zákrokom len trochu zbrzdil a z talianskeho bránkoviska ho do siete dorazil COLE PERFETTI. Asistencie: Braden Schneider, Liam Foudy.
02:02
Magnabosco našiel krížnou prihrávkou z rohu útočného pásma Trivellata, ktorý z prvej vystrelil mimo Hillovej bránky.
01:32
Kanaďania sa nasťahovali do útočného pásma. Bunting vystrelil mimo Faziovej bránky, puk sa ale vrátil k zámorskému celku.
01:05
Ferraro zatiahol puk do útočného pásma, kde ho prenechal Vilardimu a ten prvýkrát zamestnal talianskeho gólmana Fazia.
00:44
Pomerne rýchlo ho ale stratili a Petan ho hneď zaviezol na opačnú stranu. Jeho strelu z pravého krídla brankár Hill chytil do lapačky.
00:20
Taliansky brankár Fazio chcel vykorčuľovať proti kanadskému nahodeniu, k puku sa ale nedostal. Kanaďania puk získali.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Taliansko bude hrať v modrých dresoch, Kanada v bielych.
Oba tímy práve nastupujú na ľad, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
Úvodné zostavy:

Taliansko: Fazio (Fadani) – Pietroniro, Trivellato, Glira, Spornberger, Miglioranzi, Casetti, Marchetti, Gios – Miceli, Petan (A), Frank (C) – Hochkofler, Giliati, Andergassen – Gander, Bardaro, Frigo (A) – Pitschieler, Deluca, Magnabosco.

Kanada: Hill (DiPietro) – S. Walker, Ferraro, Power, Stecher (A), Bernard-Docker, Beaudin, Schneider – Henrique (C), Co. Brown (A), Mangiapane – Vilardi, N. Paul, Comtois – Danforth, Hagel, Bunting – Foudy, Anderson-Dolan, Perfetti – Pirri.

Rozhodca: Ansons (LAT), Vikman (FIN) – Hynek, Ondráček (obaja CZE).
importantTento zápas sa bude kvôli nariadeniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 hrať bez divákov.


Vzájomné zápasy

Od roku 1993 sa tieto dve reprezentácie stretli na veľkých turnajoch 13-krát, pričom vzájomná bilancia hovorí jasne v prospech Kanady, ktorá vyhrala 12 zápasov. Jediný zápas, ktorý nevyhrala, bol súboj na MS 1995, ktorý sa skončil remízou 2:2. Naposledy sa Taliansko a Kanada proti sebe postavili na MS 2014 v Bielorusku, kedy Kanada vyhrala v základnej skupine jasne 6:1.


Kanada

Kanaďania nepriviezli do Lotyšska príliš hviezdny tím, napriek tomu sa ale rozhodne nečakalo, že bude musieť tvrdo bojovať o postup zo skupiny. Kanada prehrala úvodné tri zápasy na turnaji, pričom v nich strelila len dva góly, a už po nich bolo jasné, že Kanaďania musia na postup vyhrať všetky ostatné zápasy. Dva kroky už Kanada zvládla a rovnakým výsledkom 4:2 zdolala Nórsko i Kazachstan, pred sebou však má okrem tohto zápasu, v ktorom sa očakáva jej výhra, ešte súboj s obhajcom titulu Fínskom. Ani 12 bodov pritom Kanade za určitých výsledkových kombinácií zápasov jej súperov v boji o postup nemusí stačiť na postup...

Doterajšie zápasy na MS 2021:
Kanada – Lotyšsko 0:2
Kanada – USA 1:5
Nemecko – Kanada 3:1
Kanada – Nórsko 4:2
Kazachstan – Kanada 2:4


Taliansko

Nádeje Talianov na dobrý výsledok na tomto šampionáte dostali obrovskú ranu už pred turnajom, keď sa pred ich odletom do Lotyšska objavilo v tíme až 15 pozitívnych prípadov na koronavírus, a to i vrátane trénera Grega Irelanda. Do Rigy tak odcestoval výrazne obmenený káder, pozostávajúci predovšetkým z hráčov domácich klubov a podľa očakávania Taliani svojim súperom cestu za bodmi príliš neskomplikovali. Po piatich odohraných zápasoch nemajú na svojom konte ani jeden bod a so skóre 8:30 sú najhorším tímom tohto šampionátu. S každým súperom prehrali aspoň o tri góly, z ich prehier ale vyčnievajú dva debakle – na úvod turnaja od Nemecka (4:9) a včerajší od Kazachstanu (3:11). Dnes budú tiež jasným outsiderom a zisk čo len jediného bodu by bol obrovským prekvapením.

Doterajšie zápasy na MS 2021:
Nemecko – Taliansko 9:4
Nórsko – Taliansko 4:1
Lotyšsko – Taliansko 3:0
Fínsko – Taliansko 3:0
Taliansko – Kazachstan 3:11
Vitajte pri on-line prenose zo zápasu skupiny B Majstrovstiev sveta medzi Talianskom a Kanadou. Stretnutie sa začne o 15:15.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2021»Taliansko - Kanada: ONLINE z MS v hokeji 2021