Svitov v Avangarde Omsk, hoci má zmluvu s Columbusom

SITA|18. aug 2007 o 10:51

COLUMBUS 18. augusta (SITA, AP) - Ruský hokejista Alexander Svitov sa 6 týždňov po podpísaní predĺženia platnosti kontraktu o dva roky s tímom kanadsko-americkej NHL Columbus Blue Jackets nečakane vrátil ...

COLUMBUS 18. augusta (SITA, AP) - Ruský hokejista Alexander Svitov sa 6 týždňov po podpísaní predĺženia platnosti kontraktu o dva roky s tímom kanadsko-americkej NHL Columbus Blue Jackets nečakane vrátil späť do Ruska, kde sa pripojil k účastníkovi miestnej superligy, tímu Avantgard Omsk. "Preskúmame situáciu v širšom kontexte s ohľadom na podrobnosti Svitovovho kontraktu. Po dôkladnom vyhodnotení našich možností a práv pristúpime k ďalším krokom. Správa o Alexandrovom odchode pre nás znamená sklamanie a zároveň vytvára príležitosť pre ďalších hráčov, pretože budúci mesiac otvárame tréningový kemp a nečakane pribudlo jedno miesto," vyjadril sa generálny manažér "modrokabátnikov" Scott Howson, ktorý informáciu o tom, že 24-ročný center plánuje odohrať najbližšiu sezónu vo svojom rodnom meste, dostal od hráčovho agenta.

Svitov má za sebou najúspešnejšiu sezónu na zámorských klziskách, keď si utvoril kariérne maximá v počte gólov, asistencií, odohraných zápasov, ale aj trestných minút. Dovedna v 76 stretnutiach zaznamenal 18 bodov za 7 zásahov do čierneho a 11 presných prihrávok. Svitov už v Omsku v A-tíme pôsobil tri sezóny do roku 2001, potom ho v treťom kole draftu získala Tampa Bay. Do Columbusu putoval v januári 2004 výmenou za obrancu Darryla Sydora.


Nachádzate sa tu:
Domov