Švédov posilní v Kanade Bäckström

SITA|25. apr 2008 o 15:42

ŠTOKHOLM 25. apríla (SITA) - Švédsky tím na majstrovstvách sveta v hokeji v Kanade posilní útočník Nicklas Bäckström z Washington Capitals. Dvadsaťročný krídelník má za sebou úspešnú premiérovú sezónu ...

ŠTOKHOLM 25. apríla (SITA) - Švédsky tím na majstrovstvách sveta v hokeji v Kanade posilní útočník Nicklas Bäckström z Washington Capitals. Dvadsaťročný krídelník má za sebou úspešnú premiérovú sezónu v NHL, keď v 82 zápasoch základnej časti nazbieral 69 bodov (14+55) a vyslúžil si nomináciu na Calderovu trofej o najlepšieho nováčika sezóny. "Rozprával som sa s trénerom a po jeho serióznom záujme som nakoniec prikývol," uviedol pre Expressen Bäckström.

Švédsky tréner Beng-Ake Gustafsson nemá zďaleka vo svojom výbere toľko hráčov z NHL, ako si pôvodne predstavoval. Z rôznych dôvodov pozvánku neprijalo až 18 kvalitných hráčov z NHL, medzi nimi aj také hviezdy ako útočníci Daniel Alfredsson (Ottawa), Markus Näslund, Daniel a Henrik Sedinovci (všetci Vancouver), Mats Sundin (Toronto), či obrancovia Niclas Hävelid (Atlanta), Kim Johnsson (Minnesota), Dick Tärnström (Columbus) a Matthias Öhlund (Vancouver). Do Kanady by mali podľa predbežných informácií okrem Bäckströma pricestovať brankár Mikael Tellqvist (Phoenix), obrancovia Anton Stralman (Toronto), Alexander Edler (Vancouver), Magnus Johansson (Florida) a útočník Marcus Nilsson (Calgary).

Švédi sa na MS 2008 predstavia na úvod v základnej A-skupine v Québecu, kde ich súpermi budú postupne Bielorusi, Francúzi a Švajčiari.


Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Švédov posilní v Kanade Bäckström