Švédi zdolali Fínov a majú semifinále na dosah, Lundqvist žiaril

Henrik Lundqvist rozohráva puk spoza vlastnej brány.
Henrik Lundqvist rozohráva puk spoza vlastnej brány. (Autor: TASR/AP)
TASR|21. sep 2016 o 00:13

Brankár Švédska chytil všetkých tridsaťšesť striel súpera a vyhlásili ho za prvú hviezdu zápasu.

Svetový pohár - B-skupina:

Švédsko - Fínsko 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Góly: 30. Stralman (H. Sedin, D. Sedin), 60. Eriksson.

Strely na bránku: 29:36. Rozhodcovia: O'Rourke, Lee - Racicot, Murray, vylúčení: 4:4 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 11.604 divákov.

Švédsko: Lundqvist - Ekholm, Karlsson, Hedman, Stralman, Ekman-Larsson, Hjalmarsson - Eriksson, H. Sedin, D. Sedin - Hörnqvist, Bäckström, Forsberg - Silfverberg, Krüger, Hagelin - Söderberg, Backlund, Landeskog

Fínsko: Rask - Ristolainen, Vatanen, Lepistö, Määttä, Jokipakka, Pokka - Donskoi, Koivu, Granlund - Aho, Barkov, Laine - Komarov, Filppula, Jokinen - Teräväinen, Lehterä, Korpikoski

TORONTO. Švédski hokejisti zvíťazili aj v druhom vystúpení na Svetovom pohári, keď v utorňajšom dueli zdolali v Toronte odvekých rivalov z Fínska 2:0.

Severské derby síce odštartovali aktívnejšie Fíni, nakoniec ale slávila úspech trpezlivosť a väčšia herná vyzretosť Švédov. Tí zlomili súpera v polovici zápasu gólom obrancu Antona Stralmana a triumf spečatil tri sekundy pred koncom zásahom do prázdnej bránky Loui Eriksson.

Hrdinom číslo jeden bol však brankár Henrik Lundqvist, ktorý podržal svoj tím najmä v záverečnej tretine a zneškodnil všetkých 36 fínskych striel. 

Vyhlásili ho za prvú hviezdu zápasu. Druhou sa stal Anton Stralman, treťou útočník zdolaného mužstva Mikael Granlund.

Švédi v severskom derby zdolali Fínsko: fotogaléria

21.9.2016

Švédi po dvoch triumfoch (na úvod vyhrali nad Rusmi 2:1) vedú B-skupinu s plným počtom štyroch bodov a semifinále majú na dosah. Na definitívu im stačí získať v stredajšom zápase s Tímom Severná Amerika (21.00 SELČ) bod.

O postup by ich mohla obrať iba prehra v riadnom čase a súčasne triumf Rusov nad Fínmi v záverečnom skupinovom súboji (vo štvrtok o 21.00). V minitabuľke troch štvorbodových tímov by potom rozhodovalo skóre.

Fíni po dvoch prehrách stále čakajú na prvý bod.

Ešte však nestratili šancu na postup. Potrebujú plný zásah Švédov a následne zdolať potrebným rozdielom Rusov.

1.Švédsko220004:14 b
2.Rusko210015:52 b
3.Severná Amerika210017:52 b
4.Fínsko200021:60 b

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Švédi zdolali Fínov a majú semifinále na dosah, Lundqvist žiaril