Švédi už nielen bez MS 2010, ale aj Ibrahimoviča

SITA|10. nov 2009 o 13:48

Ani nedávna zmena na poste trénera švédskej futbalovej reprezentácie asi nepodnieti ústretovejší postoj hviezdneho útočníka Zlatana Ibrahimoviča k budúcim výzvam medzištátneho typu.

ŠTOKHOLM.

Zakončovateľ v službách FC Barcelona sa príliš nemusel s Larsom Lägerbackom a jeho nástupca na lavičke Erik Hamrén teraz pre domáce médiá pri oznamovaní nominácie na prípravný zápas s Talianmi povedal: "Zlatan už dlhšie má v tomto smere pochybnosti."

Dvadsaťosemročný kanonier s bosniansko-chorvátskymi koreňmi si vyžiadal nekonkretizovaný čas na zváženie svojho ďalšieho pôsobenia v národnom tíme. Ibrahimovič v 62 vystúpeniach v najcennejšom drese dal 22 gólov.

"Tre Kronor" sa nekvalifikovali na MS 2010 a zrejme aj sklamanie z absencie v JAR pomklo kandidáta na ocenenie Futbalista roka 2009 podľa FIFA k úvahám o aspoň dočasnom vypustení reprezentácie zo svojho záberu. Päťdesiatdvaročný Hamrén do konca sezóny 2009/2010 zostane aj koučom staronového nórskeho majstra Rosenborg Trondheim, za ktorý hráva Marek Sapara.

Nachádzate sa tu:
Domov