Svatoš sa vrátil po zranení kolena do zostavy Nashvillu

Marek Svatoš (vpravo).
Marek Svatoš (vpravo). (Autor: SITA/AP)
TASR|16. feb 2011 o 11:16

Marek Svatoš odohral prvý zápas za Predators za posledný mesiac. V zostave chýbal kvôli problémom s kolenom.

NASHVILLE. Slovenský hokejový útočník Marek Svatoš sa po vyše mesačnej prestávke zavinenej zranením kolena vrátil v noci na stredu späť do zostavy tímu NHL Nashville Predators. Dvadsaťosemročný krídelník odohral v domácom zápase proti San Jose (1:2 pp) štyri minúty a 31 sekúnd, počas ktorých vyslal na bránku hostí jednu neúspešnú strelu.

Pre Svatoša to bol prvý duel od 13. januára, odvtedy vynechal 13 stretnutí "predátorov". Je paradoxom, že svoj návrat absolvoval proti Sharks, veď pravdepodobne práve v zápase proti tomuto súperovi si 8. januára po páde bolestivo narazil nohu o mantinel. Hoci skúšal so zranením v ďalších súbojoch hrať, nakoniec musel podstúpiť artroskopickú operáciu, pri ktorej mu lekári vyčistili chrupavku v kolene.

Okrem košického odchovanca sa do kádra Nashvillu vrátil aj nemecký center Marcel Goc, ktorý predtým vynechal jeden zápas pre zranenie v hornej časti tela. So 14 zdravými útočníkmi tak už nezostalo miesto v základnej zostave pre veterána Jeana-Pierra Dumonta, ktorý tak musel odsledovať stretnutie z tribúny.

"Začínajú sa nám uzdravovať niektorí hráči, ktorí potrebujú opäť naskočiť na rozbehnutý vlak. Musel som preto niekoho vyškrtnúť. Bolo to moje rozhodnutie," vysvetlil vyradenie Dumonta pre tennessean.com tréner "Preds" Barry Trotz.

Svatoš odštartoval sezónu v Európe, v tíme KHL Avangard Omsk však vydržal iba do Vianoc. Hráčom Nashvillu sa stal 29. decembra, keď si ho "Preds" stiahli z waiver listiny, kam ho museli po podpise zmluvy umiestniť funkcionári konkurenčného klubu St. Louis Blues. V drese so šabľozubým tigrom však vinou zranenia odohral iba osem stretnutí s bilanciou jeden gól, dve asistencie, 2 plusové body a 2 trestné minúty.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Svatoš sa vrátil po zranení kolena do zostavy Nashvillu