Svatoš napokon dohrá sezónu v Nashville

Marek Svatoš.
Marek Svatoš. (Autor: TASR)
Sportnet|29. dec 2010 o 20:20

Slovenský hokejista Marek Svatoš sa vracia do zámorskej NHL, kde bude obliekať dres Nashvillu Predators.

NEW YORK. Slovenský hokejový útočník Marek Svatoš sa vracia do zámorskej NHL, kde bude obliekať dres Nashvillu Predators.

Dvadsaťosemročný útočník Marek Svatoš napokon nezakotví v tíme zámorskej NHL St. Louis Blues, ale práva naň získal klub Nashville Predators. Vedenie "predátorov“ si slovenského reprezentanta vybralo z listiny waiver, na ktorú ho St. Louis muselo zaradiť po utorňajšom podpise zmluvy, keďže po 1. októbri pôsobil mimo Severnej Ameriky.

Svatoš v utorok podpísal s tímom St. Louis Blues jednoročnú dvojcestnú zmluvu v hodnote 800-tisíc USD. Dvadsaťosemročný odchovanec košického hokeja sa však napokon nestane spoluhráčom gólmana Jaroslav Haláka.

Marek Svatoš si naposledy obliekal dres Avangardu Omsk, v 19 zápasoch v KHL však zaznamenal iba osem bodov a jeho angažmán v Rusku sa skončil predčasne. Účastníka MS 2010 spájali s možným príchodom do švédskeho Lulea HF či lotyšského klubu účinkujúceho v KHL Dinamo Riga. Počas svojej kariéry absolvoval šesť sezón v zámorskej NHL, kde bol jeho jediným zamestnávateľom Colorado Avalanche. Slovenský reprezentant sa môže pochváliť bilanciou 164 bodov (96 + 68) v 316 dueloch kanadsko-americkej profiligy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Svatoš napokon dohrá sezónu v Nashville