Švédsko zdolalo Švajčiarsko, zápas zaujímal aj Slovensko

Švédski hokejisti zdolali Nemecko.
Švédski hokejisti zdolali Nemecko. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|13. máj 2018 o 00:00

Švédsko nedopustilo prekvapenie.

MS 2018 hokejistov - A-skupina (Kodaň):

Švédsko - Švajčiarsko 5:3 (2:0, 1:1, 2:2)

Góly: 6. J. Klingberg (Zibanejad, Ekman-Larsson), 10. Hörnqvist (Pettersson, Backlund), 22. Backlund (H. Lindholm), 53. A. Larsson (Backlund), 57. Pääjärvi (Backlund) - 39. Untersander (Corvi), 45. R. Diaz (Fiala, Andrighetto), 60. Kukan (Untersander)

Vylúčení: 3:2 na 2 min, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Jeřábek (ČR), Rantala (Fín.) - Otmachov (Rus.), Sormunen (Fín.), 12 255 divákov

Švajčiarsko: Genoni - Diaz, Müller, Fora, Kukan, Untersander, Frick, Josi - Niederreiter, Meier, Corvi - Vermin, Andrighetto, Hofmann - Moser, Haas, Baltisberger - Schäppi, Rod, Scherwey - Fiala.

Švédsko: Nilsson - A. Larsson, Ekman-Larsson, Klingberg, Lindholm, Wikstrand, Gustafsson - Janmark, Rakell, Zibanejad - Backlund, Pettersson, Kempe - de La Rose, J. Larsson, Everberg - Pääjärvi, Hörnqvist, Arvidsson.

<>

KODAŇ. Švédski hokejoví reprezentanti triumfovali podľa očakávania nad hráčmi Švajčiarska 5:3 v nedeľňajšom stretnutí v Kodani v rámci A-skupiny na 82. majstrovstvách sveta v Dánsku.

Naďalej platí, že obhajcovia titulu Švédi na tohtoročnom svetovom šampionáte ešte neprehrali, jediný bod stratili so Slovákmi a v tabuľke im patrí prvé miesto.

Švajčiarsko je na štvrtom mieste, o bod pred Slovenskom.

Hráči Švédska viedli v úvode druhej tretiny už 3:0, súperi znížili v 45. min na rozdiel jedného gólu, ale víťazstvo severanov poistil Adam Larsson a potvrdil do prázdnej bránky Magnus Pääjärvi.

Gólovú bodku za zaujímavým duelom dal v presilovke 43 sekúnd pred záverečnou sirénou švajčiarsky obranca Dean Kukan.

Za Švédsko sa presadil vo svojom prvom stretnutí na šampionáte v Dánsku hviezdny útočník Patric Hörnqvist z Pittsburghu. Gólom a tromi asistenciami sa prezentoval kapitán Mikael Backlund.

Švajčiari absolvujú záverečné vystúpenie v základnej skupine v utorok od 12.15 h proti Francúzom, Švédi nastúpia v rovnaký deň od 20.15 h proti Rusom.

Keďže Švajčiari proti Švédom nebodovali, Slovákom bude "stačiť" vo svojom predposlednom stretnutí poraziť Rusov po predĺžení či samostatných nájazdoch.

Prihliada sa na fakt, že Slovensko by v poslednom zápase v skupine malo poraziť Bielorusko a Švajčiarsko Francúzsko.

Hlasy po zápase:

Gregory Hofmann, útočník Švajčiarska: "Páčilo sa mi, akým spôsobom sme hrali na konci druhej tretiny. V tretej časti sme si skomplikovali situáciu a zlé bolo najmä to, že sme mali veľa vylúčených. Musíme hrať lepší pozičný hokej."

Mikael Backlund, útočník Švédska: "Bol to jeden z tých večerov, keď sa puky správne odrážajú. Samozrejme, že som rád, že sa mi darilo a že som pomohol spoluhráčom. Je skvelé, že sme na čele tabuľky, no náš cieľ je ďalej."

Online prenos: Švajčiarsko - Švédsko (MS v hokeji 2018, A-skupina)

Majstrovstvá sveta Skupina A 2017/2018
13.05.2018 o 20:15
Švajčiarsko
3:5
(0:2, 1:1, 2:2)
60' minúta
Ukončený
Švédsko
Prehľad
Góly a asistencie: 39. Untersander (Corvi), 45. Diaz (Fiala, Andrighetto), 60. Kukan (Untersander) – 6. J. Klingberg (Zibanejad, Ekman-Larsson), 10. Hörnqvist (Janmark, Backlund), 22. Backlund (H. Lindholm), 53. A. Larsson (Backlund), 57. Pääjärvi (Backlund). Rozhodca: Jeřábek (CZE), Rantala (FIN) – Otmakhov (RUS), Sormunen (FIN). Diváci: 12255.
Prenos
Skončilo sa dnešné stretnutie medzi Švajčiarskom a Švédskom. Našťastie pre Slovensko zvíťazili tri korunky, ktoré súpera zdolali pomerom 5:3.
Koniec zápasu.
59:17
goalŠvajčiarsko dalo gól!
Tak napokon predsa. Švajčiari pridávajú tretí gól, o čo sa postaral DEAN KUKAN. Asistencia: Ramon Untersander.
59:12
Vylúčenie v tíme Švédsko (Adam Larsson – 2 min., držanie).
59:12
Opäť smeroval Leonardo Genoni na švajčiarsku striedačku, tentokrát sa ale bude vylučovať na strane Švédska. Nepredpokladáme však, že sa ešte niečo podstatné udeje.
58:20
Prebiehajú záverečné dve minúty tretej tretiny.
57:30
importantDnešný zápas sleduje priamo v Royal Arene 12 255. Do vypredania haly ostalo necelých 200 voľných miest.
56:42
56:42
goalŠvédsko dalo gól!
Zdá sa, že je definitívne rozhodnuté. Vylúčený Backlund sa už vrátil na ľadovú plochu, a okamžite založil švédsku útočnú akciu. Na jej konci skóroval do prázdnej bránky MAGNUS PÄÄJÄRVI. Asistencia: Mikael Backlund.
55:32
Zatiaľ sa im to ale využiť nepodarilo. Síce sa totiž v pásme držali, avšak zatiaľ sme lepší strelecký pokus nevideli.
54:25
importantTak sa na to pozrime! Švajčiari to skúšajú hrou bez brankára, na ľade majú šiestich korčuliarov.
54:25
Vylúčenie v tíme Švédsko (Mikael Backlund – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
54:25
Pred švédskou bránkou teraz nebezpečne operoval jeden zo Švajčiarov. Nilsson mal už puk pod kontrolou, napriek tomu tam hráč stále dobiedzal. Patric Hörnqvist sa ho preto rozhodol priľahnúť.
53:47
Nasleduje komerčná prestávka.
52:59
52:59
goalŠvédsko dalo gól!
Švédi pridávajú štvrtý gól. Od útočnej modrej čiary teraz priletela tvrdá strela v podan ADAMA LARSSONA. Genoni toho veľa nevidel, a tak musí puk vyťahovať zo svojej siete. Asistencia: Mikael Backlund.
52:29
Mirco Müller zachytil švédsku rozohrávku v strednom pásme. Nestál ale pevne na nohách, a tak on sám následne nedokázal kombinovať so svojimi spoluhráčmi.
50:41
Lukas Frick sa rozhodol vrátiť do obrannej tretiny a na malý moment tak hru upokojiť. Jeho spoluhráči využijú tento fakt na striedanie. Striedať budú aj Švédi.
49:48
Enzo Corvi napokon ani prihrávku dostať nemusel. Švajčiari sa totiž dostali k zakončeniu z ľavej strany, ktoré skončilo pod lapačkou Nilssona.
49:11
Zakázané uvoľnenie Švajčiarov. Tí tak nemôžu striedať.
48:25
importantRickard Rakell si puk stiahol na forhend, dostal sa medzi kruhy a zakončil. Trochu to ale s výškou strely neodhadol, a tak trafil len do mantinela za Genoniho svätyňou.
47:51
Medzičasom hrajú oba celky s piatimi hráčmi.
47:17
Johan Larsson aktívne napádal rozohrávku súpera, čím získal niekoľko cenných sekúnd pre Švédov. Tí mohli bezpečne prestriedať.
46:48
Úspech neprinieslo ani zakončenie po ľade. Švédi puk následne vytlačili k bránke svojho súpera.
46:08
importantObrovská šanca pre Švajčiarsko! Po peknej kombinačnej akcii sa k zakončeniu dostal osamotený Grégory Hofmann, trafil však len presúvajúceho sa Andersa Nilssona.
45:50
Švédi sa dokázali okamžite oslobodiť, puk letí až k bránke Švajčiarov.
45:41
Vylúčenie v tíme Švédsko (John Klingberg – 2 min., podrazenie).
44:44
Hra sa teraz sťahuje pred švajčiarsku svätyňu. Leonardo Genoni tak bude čeliť vhadzovaniu po svojej pravej ruke.
44:26
44:26
goalŠvajčiarsko dalo gól!
Dobré správy pre Švajčiarsko, zlé pre Slovensko. Švajčiari totiž skórovali po druhýkrát a so Švédskom už prehrávajú len o jeden gól. Parádnou strelou sa o to postaral RAPHAEL DIAZ. Asistencie: Kevin Fiala, Sven Andrighetto.
43:34
Hra je vykázaná do stredného pásma. Bránka Genoniho teraz po kontakte so švédskym hokejistom opustila svoje pôvodné miesto. Arbiter to posúdil ako postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku.
42:35
Popri Erikovi Gustafssonovi teraz puk prepadol až k švédskej bránke. Našťastie pre hráčov odetých do žltého ale nestál v tomto priestore žiadny Švajčiar pripravený zakončovať.
41:46
Švédi sú ale v úvode tretiny aktívnejší a súpera zatláčajú do vlastnej obrannej tretiny. Aj teraz musek švajčiarsky gólman puk prikryť a hru prerušiť.
41:00
importantVeľká šanca Švédska! Hampus Lindholm posúval puk po modrej čiare, odkiaľ prišlo zakončenie. Genoni ho vykopol len pred seba, tri korunky ale puk do siete následne nedotlačili.
40:28
Tretia tretina sa začala, vhadzovanie vyhrali Švajčiari. Slovenskí fanúšikovia budú nepochybne dúfať, aby nevyhrali aj samotný zápas.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Skončila sa druhá tretina, v ktorej sme videli dva góly – po jednom na oboch stranách. V 22. minúte najskôr Backlund upravoval na 3:0 pre Švédsko, minútu a 28 sekúnd pred koncom ale skóroval aj Untersanfer. Po 40 minútach tak Švédsko vedie 3:1.

Pomer striel po 2. tretine: 9:29

Tretia tretina sa začne približne o 21:56.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:17
Prebieha záverečná minúta druhej tretiny. Švajčiari sa ešte snažia niečo vymyslieť, sú ale výborne vytláčaní k mantinelom, odkiaľ zakončovať nemôžu.
38:32
38:32
goalŠvajčiarsko dalo gól!
Ale pozor, Švajčiari zároveň strieľajú svoj prvý gól v zápase. Po strele od modrej čiary sa gólovo presadil RAMON UNTERSANDER. Asistencia: Enzo Corvi.
38:16
Záverečné dve minúty. Tá prvá priniesla švédske zakončenie v páde, ktoré ukryl Genoni pohodlne vo svojej lapačke. Vhadzovať sa tak bude po pravici švajčiarskeho gólmana.
37:30
Druhá tretina sa pomaly blíži k svojmu záveru. Aktívnejšie je stále Švédsko, aj keď to už nie je ten tlak z úvodných minút prostrednej časti riadnej hracej doby.
36:45
Kevin Fiala sa teraz pred bránkou pustil odvážne medzi dvoch Švédov. Inak, ako odobraným pukom, sa to ale snáď skončiť ani nemohlo.
35:56
Adam Larsson čakal na prihrávku pri modrej čiare. Neskôr sa posunul aj za kruhy, puk na jeho čepeľ ale napriek tomu nesmeroval.
34:33
Hampus Lindholm sa teraz postaral o tom, že Švajčiari popri mantineli až pred Nilssona neprenikli. Včas ich totiž zastavil a puk im odobral.
33:39
Nasleduje komerčná prestávka.
33:30
Platilo to aj v tomto momente. Leonardo Genoni sa totiž stihol presunúť k vzdialenejšej žrdi a strelu z otočky tak svojím ľavým betónom zastavil.
32:58
V ostatných minútach Švédsko jednoznačne dominovalo. Hráči v žltých dresoch si vypracovali viacero šancí, ani jednu z nich ale premeniť nedokázali. Stále tak vedú 3:0.
31:49
importantObrovská šanca Švédska. Elias Pettersson sa teraz dostal do samostatného úniku, nanešťastie pre tri korunky ho ale gólom nezakončil.
31:24
importantVideorozhodca potvrdil to, v čo sme napokon aj predpokladali. Puk nepreťal bránkovú čiaru, gól tak, pochopiteľne, platiť nemôže.
31:24
31:24
importantŠvédi sa teraz tešili z gólu, ešte však predčasne. Celú situáciu posúdi na žiadosť hlavného arbitra videorozhodca.
30:24
Timo Meier prihrával do strany, adresátovi puk cez čepeľ jeho hokejky prepadol. Sledujeme hluchú pasáž, počas ktorej sa na ľade nedeje nič zaujímavé.
29:18
Enzo Corvi rozdal niekoľko dobrých prihrávok, následne sa ale Švajčiari nechali vytlačiť mimo streleckých pozícií. Švédska defenzíva dnes pracuje skutočne spoľahlivo.
28:00
28:00
Navyše tri korunky nekombinovali presne, a tak sa sami poslali von z útočnej tretiny.
27:30
Opäť sa dokázali Švajčiari oslobodiť, tentokrát puk smeruje až k bránke Nilssona. Švédi tak prichádzajú o sekundy v útočnej tretine.
26:40
Oliver Ekman-Larsson strieľal od modrej čiary. Jeho zakončenie ale bolo čitateľné, a tak ho defenzíva Švajčiarska dokázala vyblokovať do stredného pásma.
25:57
Vylúčenie v tíme Švajčiarsko (Kevin Fiala – 2 min., hrubosť).
25:55
importantViktor Arvidsson sa dostal do veľkej šance. Puk si ešte stiahol na bekhend, bol ale faulovaný, a tak v páde nedokázal lepšie zakončiť.
24:28
Individuálnou akciou sa teraz prezentoval Dennis Everberg. Ten zaviezol puk do pásma po ľavej strane, následne už ale z veľkého uhla lepšie zakončiť nedokázal.
23:30
Rozohrávka teraz švajčiarskemu gólmanovi nevyšla. Puk totiž posielal k mantinelu, odkiaľ sa neskôr dostal medzi kruhy. Strela odtiaľ zadunela na zadnom mantineli.
22:49
Adam Larsson kontroloval Švédov z modrej čiary. Bol pripravený vystreliť, napokon sa ale k nemu puk nedotal. Tre kronor ale ostanú pred Genonim.
21:58
Švédi sa opätovne snažili usadiť v útočnej tretine. Puk im ušiel k zadnému mantinelu, odkiaľ ho poslala reprezentácia Švajčiarska nedovoleným spôsobom. Píska sa zakázané uvoľnenie.
21:14
21:14
goalŠvédsko dalo gól!
Ďalšia krásna švédska akcia na jeden dotyk, opäť sa končí gólom. Na jej konci stál tentokrát MIKAEL BACKLUND, ktorý už len zasúval puk do bránky. Asistencia: Hampus Lindholm.
-154:25
Úvodné buly bolo vhodené. Puku sa ujali Švajčiari, ktorí okamžite rozohrali na Andrughetta. Ten si ale musel prihrávku prikopnúť, a tak stratil cenné sekundy.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Skončila sa prvá tretina, počas ktorej bolo neporovnateľne aktívnejším tímom Švédsko. To tak po 20 minútach hry vedie zaslúžene 2:0, keď sa postupne presadili Klingberg a Hörnqvist.

Strely na bránku po 1. tretine: 4:15

Druhá tretina sa začne približne o 21:06.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:20
importantV záverenčnej minúte ešte prišli zaujímavé pokusy Lindholma a Hörnqvista. Švajčiari sú teraz v obrovských problémoch a len so šťastím odolávajú tlaku svojho súpera.
18:24
importantPrebiehajú záverečné dve minúty prvej tretiny. Do šance sa opäť dostali Švédi, konkrétne to bol Rakell. Skóre sa nemení, z bezprostrednej blízkosti totiž neskóroval.
17:43
Genoni rozohrával za bránkou. Musel si ale dať pozor na Švédov, ktorí na zadný mantinel vyslali dobiedzajúceho hráča.
16:57
Lias Andersson to nezvládol celkom ideálne, puk totiž nechal prepadnúť až ku švédskej bránke. Následne ale svoju chybu napravil a dokorčuľoval ho.
16:12
Pri striedačke Švajčiarska sa teraz strhla menšia potýčka. Postranným arbitrom sa ale podarilo všetko včas vyriešiť, vylučovať sa preto nebude.
15:49
Švajčiari sa usadili pred Nilssonom, avšak opäť si prihrávali len popri mantineloch. Tadeto zrejme cesta nepovedie, Švédsko je totiž v podobných momentoch mimoriadne silné.
15:04
Nasleduje komerčná prestávka.
14:22
importantŠtvrtá švajčiarska formácia teraz nezvládla pobyt na ľade úplne ideálne. Všetko to odštartovala nepresná prihrávka Roda. K puku sa následne dostal Backlund, ktorý to skúsil spred bránkoviska. Na 3:0 pre Švédov ale neupravil.
13:05
Švajčiari sa snažili jednoducho oslobodiť, čo sa im aj podarilo. Po puk sa ale do stredného pásma vrátil Rickard Rakell, a tak môžu Švédi znova útočiť.
12:39
Švajčiari sa presunuli pred Nilssona, avšak puk im tam od čepelí znova odskočil. Švédsky gólman to vyriešil jednoducho, prikryl ho na ľadovej ploche a hru tak prerušil.
11:45
Untersander prepadol v strednom pásme a bola z toho šanca pre Švédov. Prišla tam strela príklepom, ktorá ale len zadunela na zadnom plexiskle.
10:30
Švajčiarom ušiel puk, čo sa ešte snažil napraviť Niederreiter. Nino to mal ale na dlhú hokejku, preto už smerom dopredu pokračovať nemohol. Puku sa tak ujali znova Švédi.
10:05
importantObrovská šanca Švajčiarov na kontaktný gól! Zakončenie teraz dobre tečoval Andrighetto. Chýbalo malo a bolo by znížené.
09:18
09:18
goalŠvédsko dalo gól!
Tak toto bola akcia ako z veľkej knihy hokeja. Švédi potvrdili svoje neuveriteľné zručnosti a rýchlosť, keď sa po akcii na jeden dotyk dostali do dvojgólového vedenia. PATRIC HÖRNQVIST si puk nespracovával, čo Genoniho prekvapilo. Asistencie: Mattias Janmark, Mikael Backlund.
08:35
Vylúčenie v tíme Švajčiarsko (Raphael Diaz – 2 min., krosček).
08:30
Raphael Diaz má puk na svojej čepeli. Drží ho ale za Genonim, kde popremýšľa, čo môže smerom dopredu vymyslieť.
07:48
Jacob de la Rose dokorčuľoval na prvý pohľad stratený puk pri zadnom mantineli. V útočnej tretine mu už ale chýbala podpora zo strany spoluhráčov, preto z toho šanca nebola.
06:15
Švajčiari sa v snahe o čo najrýchlejšiu odpoveď presunuli do pásma svojho súpera, každopádne, hrali len v rohu klziska. Odtiaľ tak skórovať nedokázali.
05:24
05:24
goalŠvédsko dalo gól!
Teraz to už ale Švédom vyšlo. Ekman-Larsson posunul puk na modrú čiaru, odkiaľ prišla prihrávka na pravú stranu. JOHN KLINGBERG neváhal a vypálil švihom, puk sa zatrepotal až v sieti. Asistencie: Mika Zibanejad, Oliver Ekman-Larsson.
04:48
Švédi hrajú v plnom počte. Medzičasom si puk pýtal na ľavej strane Ekman-Larsson. Jeho formácia sa dostala do šance, gól ale nepadol.
04:19
Vylúčenie v tíme Švajčiarsko (Reto Schäppi – 2 min., nedovolené bránenie).
04:11
Navyše sa črtala šanca pre Backlunda. Švédi sú počas vlastného oslabenia mimoriadne aktívni, vďaka svojmu pobytu v pásme navyše môžu prestriedať.
03:30
Tvrdý súboj pri mantineli, všetko ale bolo v rámci pravidiel. Aj teraz sa dokázali Švédi oslobodiť, Švajčiarom sa absolútne nedarí.
02:42
Švédi sa prakticky okamžite oslobodili. Puk prepadol popri Hofmannovi až do onbrannej tretiny Švajčiarska, odkiaľ musia hráči v červenom zakladať ďalšiu útočnú akciu.
02:27
Vylúčenie v tíme Švédsko (Dennis Everberg – 2 min., nedovolené bránenie).
02:05
Kempe chcel niečo vymyslieť pri mantineli, nepodarilo sa mu to však. Opäť chcelo útočiť Švajčiarsko, ani tentokrát sa ďaleko nedostalo.
01:30
Dlho sa ale pred Nilssonom nezdržalo. K puku sa už dostali tri korunky, ktoré strieľali zásluhou kapitána Backlunda. Na štadióne to len tak zhučalo, puk sa ale napokon medzi tri žrde nedostal.
00:17
Zápas sa začal. Puk sa okamžite dostal za švajčiarsku bránku, kde si ho spracoval Müller. Ten následne rozohral na spoluhráčov, dopredu tak pôjde Švajčiarsko.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Švajčiarsko: Genoni (Berra) – Diaz (C), Müller, Fora, Kukan, Untersander, Frick, Josi (A) – Niederreiter, Meier, Corvi – Vermin, Andrighetto, Hofmann – S. Moser, Haas, Baltisberger – Schäppi, Rod, Scherwey (A) – Fiala.

Švédsko: A. Nilsson (Hellberg) – A. Larsson, Ekman-Larsson (A), J. Klingberg (A), H. Lindholm, Wikstrand, E. Gustafsson – Janmark, Rakell, Zibanejad – Backlund (C), Pettersson, Kempe – J. de La Rose, Jo. Larsson, Everberg – Pääjärvi, Hörnqvist, Arvidsson.

Rozhodca: Jeřábek (CZE), Rantala (FIN) – Otmakhov (RUS), Sormunen (FIN).
Milí priaznivci svetového hokeja, vítam vás pri priamom prenose z hlavného zápasu desiateho dňa 82. majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji – pri priamom prenose zo zápasu ŠvajčiarskoŠvédsko

Ak chcú Švajčiari skutočne pomýšľať nad účasťou v štvrťfinále turnaja, musia bezpodmienečne zbierať body. Majú ich totiž deväť, a teda o jeden viac, ako Slovensko. Švajčiarsko je tak priebežne štvrté, a to so skóre 17:13.

Švajčiarsko – Rakúsko 3:2 pp
Góly a asistencie: 19. Niederreiter (Corvi), 25. Haas (Scherwey, Müller), 64. Corvi (Niederreiter) – 35. Zwerger (Haudum, Rauchenwald), 47. Ganahl (Schneider)

Slovensko – Švajčiarsko 0:2
Góly a asistencie: 12. Scherwey (Diaz, Müller), 21. Müller (Scherwey)

Česko – Švajčiarsko 5:4 sn
Góly a asistencie: 17. D. Kubalík (Nečas), 25. Moravčík (D. Sklenička, Hyka), 28. Jaškin (Moravčík, Nestrašil), 35. Řepík (D. Kubalík), rozh. náj. Řepík – 12. Niederreiter (Hofmann), 21. Hofmann (Andrighetto, Diaz), 23. S. Moser (Vermin, Müller), 28. Niederreiter (S. Moser, Untersander)

Švajčiarsko – Bielorusko 5:2
Góly a asistencie: 2. Vermin (Niederreiter, Untersander), 19. Andrighetto (Meier), 40. Vermin (Meier, Diaz), 43. Corvi (Diaz), 47. Meier (Andrighetto, Diaz) – 6. Platt (Linglet, Djukov), 11. Pavlovič (Chenkeľ)

Rusko – Švajčiarsko 4:3
Góly a asistencie: 23. Kaprizov (Dacjuk, N. Gusev), 28. Dadonov (Anisimov), 40. Nesterov (N. Gusev, Dacjuk), 57. Grigorenko (Anisimov, Gavrikov) – 27. Untersander (Kukan, Corvi), 52. Andrighetto (Meier, Vermin), 59. Haas (Andrighetto, Niederreiter)

Nominácia Švajčiarska na majstrovstvá sveta:

Brankári: Reto Berra (Anaheim Ducks, NHL), Leonardo Genoni (Bern, NLA), Gilles Senn (Davos, NLA)

Obrancovia: Raphael Diaz (Zug, NLA), Michael Fora (Ambri-Piotta, NLA), Lukas Frick, Joël Genazzi (obaja Lausanne, NLA), Dean Kukan (Cleveland, AHL), Mirco Müller (New Jersey Devils, NHL), Jonas Siegenthaler (Hershey, AHL), Dave Sutter (Zürich, NLA), Ramon Untersander (Bern, NLA)

Útočníci: Sven Andrighetto (Colorado Avalanche, NHL), Nino Niederreiter (Minnesota Wild, NHL), Chris Baltisberger, Reto Schäppi (obaja Zürich, NLA), Enzo Corvi (Davos, NLA), Gaëtan Haas, Simon Moser, Tristan Scherwey, Thomas Rüfenacht (všetci Bern, NLA), Gregory Hofmann (Lugano, NLA), Damien Riat (Ženeva, NLA), Noah Rod (San Jose, AHL), Joël Vermin (Lausanne, NLA), Samuel Walser (Davos, NLA)

Švédsko je v skupine A lídrom. Má totiž o jeden bod viac, ako druhé Rusko. Tri korunky sa tak môžu popýšiť 14 bodmi a parádnym skóre 23:5. Všetky tieto ukazovatele naznačujú, že to myslí úradujúci majster sveta s obhajobou skutočne vážne.

Švédsko – Bielorusko 5:0
Góly a asistencie: 10. L. Andersson (Kempe, Everberg), 10. Nyquist (J. Klingberg, H. Lindholm), 24. Janmark (Rakell, Zibanejad), 34. Rakell, 57. Zibanejad (Janmark, Rakell)

Švédsko – Česko 3:2
Góly a asistencie: 5. Rakell (H. Lindholm, Janmark), 8. Janmark (Rakell), 44. Zibanejad (Rakell) – 34. Hronek (Červenka, Faksa), 56. Hyka (Faksa)

Švédsko – Francúzsko 4:0
Góly a asistencie: 1. Rakell (A. Larsson, Janmark), 6. Backlund (Pettersson, H. Lindholm), 28. Ekman-Larsson (A. Larsson, Kempe), 56. Pettersson (J. Klingberg, Ekman-Larsson)

Švédsko – Rakúsko 7:0
Góly a asistencie: 10. Kempe (H. Lindholm), 18. Janmark (Rakell), 23. Rakell (Zibanejad, Janmark), 29. Rakell, 30. Nyquist (Kempe), 48. Zibanejad, 54. Pääjärvi (Jo. Larsson, J. Klingberg)

Slovensko – Švédsko 3:4 pp
Góly a asistencie: 11. Jurčo (Grman, Krištof), 37. Ďaloga (Nagy), 47. Nagy (Krištof, Čajkovský) – 16. Everberg (J. Klingberg, H. Lindholm), 19. Nyquist (Backlund, E. Gustafsson), 25. J. de La Rose (Wikstrand, Kempe), 65. Zibanejad (Rakell, J. Klingberg)

Nominácia Švédska na majstrovstvá sveta:

Brankári: Anders Nilsson (Vancouver Canucks, NHL), Magnus Hellberg (Červená hviezda Kchun-lun, KHL), Filip Gustavsson (Belleville, AHL)

Obrancovia: Oliver Ekman-Larsson (Arizona Coyotes, NHL), John Klingberg (Dallas Stars, NHL), Adam Larsson (Edmonton Oilers, NHL), Hampus Lindholm (Anaheim Ducks, NHL), Erik Gustafsson (Chicago Blackhawks, NHL), Mikael Wikstrand (Färjestad, SHL), Lawrenc Pilut (HV71 Jönköping, SHL), Adam Almqvist (Frölunda Indians, SHL)

Útočníci: Mika Zibanejad, Lias Andersson (obaja New York Rangers, NHL), Rikard Rakell (Anaheim Ducks, NHL), Magnus Pääjärvi (Ottawa Senators, NHL), Johan Larsson (Buffalo Sabres, NHL), Jacob de la Rose (Montreal Canadiens, NHL), Mikael Backlund (Calgary Flames, NHL), Gustav Nyquist (Detroit Red Wings, NHL), Mattias Janmark (Dallas Stars, NHL), Adrian Kempe (Los Angeles Kings, NHL), Dennis Everberg (Neftechimik Nižnekamsk, KHL), Carl Klingberg (Zug, NLA), John Norman (Jokerit Helsinki, KHL), Elias Pettersson (Växjö, SHL)
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:15.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Švédsko zdolalo Švajčiarsko, zápas zaujímal aj Slovensko