Donedávna hral v prvej lige. Petrášova delovka rozhodla o výhre

Na snímke je slovenský hokejista Šimon Petráš.
Na snímke je slovenský hokejista Šimon Petráš. (Autor: TASR)
Šimon Čop|15. apr 2023 o 21:40

Najnebezpečnejší bol Hrivíkov útok.

BRATISLAVA, PORRENTRUY. Hráčom, trénerom aj fanúšikom stuhla krv v žilách. Krátko pred koncom tretej tretiny zvalcoval kľúčového obrancu Martina Gernáta súperov forvard a dostal päťminúťový trest. 

Neistota netrvala dlho. Skúsený zadák otrasený odkorčuľoval do šatne, no potom, ako v predĺžení rozhodol premiérový reprezentačný strelec Šimon Petráš, sa objavil na ľade. Slovensko vyhralo a Gernát vyzeral byť v poriadku.

Druhý prípravný zápas medzi Slovenskom a Švajčiarskom pred majstrovstvami sveta 2023 sa skončil tesnejšie ako predošlý. Zverenci Craiga Ramsayho však v oboch prípadoch ťahali za dlhší koniec. Helvétov v sobotu porazili 3:2 po predĺžení.

"Bol to ťažký zápas. Švajčiari hrali veľmi dobre, sú korčuliarsky dobre vybavení. Mali sme aj trošku šťastia," zhodnotil víťazstvo Petráš pre hockeyslovakia.sk.

Pred rokom hral v Žiline 

Trenčíansky útočník píše v reprezentácii krásny príbeh. Po dvoch rokoch v prvoligovej Žiline si pred sezónou 2022/23 vybojoval kontrakt v extralige a nesklamal. 

Celý rok podával vynikajúce výkony, v 50 zápasoch strelil 26 gólov. Zo 41 bodov nazbieral až 16 v presilovke. Tréneri o tom dobre vedeli, preto ho umiestnili do prvej presilovkovej formácie, keď prišli o Martina Gernáta.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Donedávna hral v prvej lige. Petrášova delovka rozhodla o výhre