Súťažila v športovej gymnastike. Mokošová do finále nepostúpila

Mokošová do finále nepostúpila.
Mokošová do finále nepostúpila. (Autor: TASR)
TASR|8. aug 2016 o 04:51

Pre mladú slovensku šlo o olympijskú premiéru.

RIO DE JANEIRO. Slovenská gymnastka Barbora Mokošová sa pri svojej premiérovej účasti na OH neprebojovala do 24-členného finále vo viacboji.

V nedeľňajšej kvalifikácii obsadila so ziskom 52,799 bodov konečnú 45. priečku v 61-člennom štartovom poli.

Deväťnásťročná Slovenka si pripísala postupne v preskoku 13,933 bodu, na bradlách 13,800 bodu. Na kladine spadla, preto dostala od rozhodcov len 12,033 bodu a účinkovanie zakončila na prostných so ziskom 13,033 bodu.

Mokošová sa neprebojovala do finále: fotogaléria

8.8.2016

Do finále štvorboja, ktoré je na programe 11. augusta o 21.00 SELČ v Rio Olympic Arene, postúpilo 24 najlepšie hodnotených gymnastiek.

Zároveň však platilo pravidlo o maximálne dvoch reprezentantkách jednej krajiny. Najviac bodov v kvalifikácii (62,366) dosiahla Američanka Simone Bilesová.

Hlas:

Barbora Mokošová: "Cítim sa neskutočne. Neverím, že som vôbec tu, je to super a od šťastia sa mi chce plakať. Som v Riu na olympiáde. Atmosféra bola skvelá, ako na futbale. Chvíľu som si dokonca musela zvykať na ovácie publika. Celkovo som veľmi spokojná, až na jeden pád na kladine. Vždy sa môže stať hocičo, mohla som takisto padnúť aj v preskoku, bradlách aj prostných. Prvé dva rady na kladine boli veľmi dobré, potom som cvičila trochu stiahnuto, a to sa odrazilo na mojom výkone. Pri poslednom prvku pred záverom zostavy prišlo zaváhanie, nestihla som to už udržať a spadla som. Stáva sa, ale som veľmi spokojná. Ak by neprišiel pád, je len veľmi ťažko predpovedať, či by to stačilo na finále, veď je tu kompletná svetová špička. S ostatnými náradiami som spokojná. Preskok bol jeden z tých lepších. Bradlá som ešte tak dobre asi nepreviedla, aspoň podľa rozhodkýň. Prostné som si veľmi užívala, bola to taká čerešnička na záver. Mám z nich najlepší pocit, bolo to krásne uzatvorenie veľkých pretekov. Dokonca aj na kladine som napriek pádu dostala dosť bodov, takže aj tam som sa musela páčiť." 

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Súťažila v športovej gymnastike. Mokošová do finále nepostúpila