Súťaž ovládla aj s krvavou rukou. Rajičová sa stále zlepšuje

Nicole Rajičová je veľkým talentom slovenského krasokorčuľovania.
Nicole Rajičová je veľkým talentom slovenského krasokorčuľovania. (Autor: SITA/AP)
SITA|21. dec 2015 o 08:04

V októbri si na Grand Prix v USA vylepšila osobné maximum vo voľnej jazde o viac ako desať bodov. Teraz na krasokorčuliarskych majstrovstvách štyroch krajín si Nicole Rajičová svoje rekordy ešte posunula.

TŘINEC. Suverénne víťazstvo Nicole Rajičovej na krasokorčuliarskych majstrovstvách štyroch krajín (Česko, Maďarsko, Poľsko, Slovensko) v českom Třinci so sebou prinieslo aj krvavú obetu mladej Slovenky.

Dvadsaťročná newyorská rodáčka si po sobotňajšom krátkom programe, v ktorom si zlepšila osobné maximum z 57,15 na 58,39 bodu, porezala dlaň ľavej ruky.

"V jednej záklonke sa mi šmykli prsty a trochu som sa porezala. Ale nič to nie je," ozrejmila Rajičová.

"Urobila som jednu malú chybu pri lutze, ale inak som s krátkym programom spokojná. Vrátila som sa k starému programu, ktorý mi viac sedí svojím tempom a energiou. Cítim sa v oveľa väčšej pohode," dodala.

rajicova2_res.jpg

Nicole Rajičová sa stále zlepšuje. FOTO - TASR/AP.

Nicole Rajičová si zlepšila svoj rekord aj vo voľnej jazde - zo 116,99 na 118,66 bodu. "Aj keď ešte stále nie som vo vrcholnej forme, lebo všetko ladíme až k majstrovstvám Európy v Bratislave, je vidieť, že výkon ide nahor, z čoho mám veľkú radosť. Predviedla som skoro čistú jazdu, čo mi pridalo na sebavedomí," povedala Rajičová.

V nedeľňajšej voľnej jazde previedla šesť trojitých skokov.

Predchádzajúce maximum 116,99 vytvorila Rajičová na GP Skate America.

„Nebola som si stopercentne istá, že všetko zvládnem, ale trénovala som tvrdo každý deň. Som rada, že to vyšlo,“ doplnila mladá Slovenka.

Už v pondelok odlieta do USA, kde strávi Vianoce. Do Bratislavy pricestuje až koncom januára priamo na kontinentálny šampionát.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Súťaž ovládla aj s krvavou rukou. Rajičová sa stále zlepšuje