Po štarte patrila k najpomalším, napriek tomu sa v super-G tešila zo zlata

Marta Bassinová sa teší z titulu majsterky sveta v super-G.
Marta Bassinová sa teší z titulu majsterky sveta v super-G. (Autor: SITA/AP)
Nikola Baďová|8. feb 2023 o 14:10 (aktualizované 6. feb 2023 o 12:40)

Taliansko je zatiaľ v ženských pretekoch stopercentné.

MÉRIBEL. V prebiehajúcej sezóne vyhralo preteky super-G päť rôznych žien. Na majstrovstvách sveta v lyžovaní sa očakával tuhý boj o cenné kovy. 

Na stupňoch víťazov sa nakoniec tiesnila až štvorica pretekárok. 

Z titulu majsterky sveta sa radovala Marta Bassinová a napodobnila krajanku Federicu Brignoneovú, ktorá triumfovala v alpskej kombinácii.  

Taliansko sa naposledy tešilo zo zlatej medaile v ženskom super-G pred 26 rokmi zásluhou Isoldy Kostnerovej. 

„Preteky boli až do konca stresujúce. Bassinová ukázala, že je vyzretá pretekárka a predviedla perfektnú jazdu. Shiffrinová sa takisto snažila ísť perfektne, ale tesne jej to nevyšlo. Pripísala si však dvanástu medailu zo šampionátu. To je úžasné. 

Som veľmi prekvapená z tretieho miesta, pretože ani jedna zo žien nepatrila medzi favoritky na cenný kov,“ zhodnotila expertka Eurosportu Tina Mazeová.

Zákerná spodná pasáž

Zjazdovku Roc de Fer si ženy vyskúšali počas alpskej kombinácie. Trať bola plná nepríjemných vĺn. Pretekárky nemali možnosť si oddýchnuť a museli byť aktívne v každom oblúku. 

„Náročná je pasáž, kde lyžiarky prichádzajú do tieňa a musia sa koncentrovať na viditeľnosť. V poslednej časti trate ich už bolia nohy. Nie je jednoduché udržať nohy v oblúku. Mohla by to byť kľúčová pasáž,“ varovala Mazeová. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Po štarte patrila k najpomalším, napriek tomu sa v super-G tešila zo zlata