Super Bowl LVII: Sledovanosťou v Top 3 histórie. Rihannu videlo ešte viac ľudí

Záber zo Super Bowlu LVII medzi Kansas City Chiefs a Philadelphiou Eagles.
Záber zo Super Bowlu LVII medzi Kansas City Chiefs a Philadelphiou Eagles. (Autor: TASR/AP)
Adrián Mečiar|16. feb 2023 o 12:35

Super Bowl znova ukázal svoju silu.

BRATISLAVA. Najsledovanejšie jednodňové športové podujatie na svete je ozajstným sviatkom.

Platí to najmä v USA, kde je americký futbal športom číslo jeden a Super Bowl tam nemá žiadnu konkurenciu. V sledovanosti jasne dominuje nad všetkými podujatiami a potvrdilo sa to aj tento rok.

Super Bowl pravidelne zaznamená sledovanosť nad 100 miliónov televíznych divákov na území USA. Tentoraz televízia Fox, ktorá zápas vysielala, oznámila sledovanosť na úrovni 113 miliónov divákov.

Je to tretie najvyššie číslo v histórii. Finálové stretnutie NFL tak znova ukázalo svoju silu.

Rekord naďalej drží Super Bowl XLIX medzi Patriots a Seahawks z roku 2015, keď za televíznymi obrazovkami sledovalo zápas 114,4 milióna ľudí.

Zaujímavosťou ale bolo, že v roku 2023 zaznamenali historicky najvyššiu sledovanosť na digitálnych streamoch. Touto formou sledovalo duel až 7 miliónov divákov, čo je o milión viac než pred rokom a ide zároveň o dvojnásobne vyššie číslo ako pred tromi rokmi.

A napokon vysoké čísla oznámili aj pre polčasovú šou, ktorej hlavnou hviezdou bola Rihanna. Jej vystúpenie sledovalo naživo až 118 miliónov divákov.

To znamená historicky druhú najvyššiu sledovanosť pre polčasový program. Prvenstvo patrí Katy Perry a roku 2015, kedy si polčasovú šou naladili o tri milióny viac divákov.

Podcast Lexikón športu

Nový podcast portálu Sportnet s názvom Lexikón športu vám postupne odhalí zaujímavosti zo sveta športu, fakty z histórie či príbehy známych športovcov. Nový diel relácie Lexikón športu vychádza pravidelne každú stredu.

V tejto epizóde hovoríme o Super Bowle LVII.

Podcast si môžete vypočuť na: Spotify Anchor Apple Google

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Sidemenu»Podcasty»Super Bowl LVII: Sledovanosťou v Top 3 histórie. Rihannu videlo ešte viac ľudí