Šiesty deň na MS: Laxný prístup Slovákov. Rozlúčte sa so šialenými výsledkami, reaguje Tatar

Tomáš Tatar, Šimon Nemec a Libor Hudáček sa tešia po strelenom góle v zápase Slovensko - Poľsko v skupine B na MS v hokeji 2024.
Fotogaléria (70)
Tomáš Tatar, Šimon Nemec a Libor Hudáček sa tešia po strelenom góle v zápase Slovensko - Poľsko v skupine B na MS v hokeji 2024. (Autor: TASR)
Nikola Baďová|16. máj 2024 o 00:20

Súhrn šiesteho dňa na MS v hokeji.

OSTRAVA. Povinné body s nepresvedčivým výkonom. Slovensko vyhralo nad Poľskom 4:0

„Hráči neboli ochotní tímovo hrať. Veľa z nich sa snažilo presadiť gólovo a hrali sebecky. Videl som aj na striedačke, že sa hráči začínajú doťahovať, ale nikto z nich nechce korčuľovať,“ komentoval v štúdiu ČT Sport expert Boris Valábik

Slováci sa vďaka výhre posunuli na druhé miesto v skupine B. 

Lenivosť im dnes prešla

Slovenskí hokejisti skórovali v prvej a tretej tretine po dva góly. Experti sa však zhodli, že k zápasu pristúpili laxne. Zverencom Craiga Ramsayho ušla najmä druhá tretina, kde hráči akoby prestali korčuľovať. 

„Priemerná dĺžka striedania v druhej tretine bola jedna minúta a tri sekundy. To som ešte nevidel. Znamená to, že hráči sa čakajú v strednom pásme. Je to statické čakanie, chyby, pohadzovanie pukov a vôbec nie rýchlosť,“ uviedol Valábik. 

Podobný výkon by si proti kvalitnejšiemu súperovi nemohli dovoliť. 

Fotogaléria zo zápasu Slovensko - Poľsko na MS v hokeji 2024 (skupina B)

„Nebol to ľahký zápas. Klobúk dole pred Poliakmi. Korčuľovali, napádali nás a brali nám sily. V strednej časti hry sme mali zbytočné vylúčenia.

Odstavilo nám niekoľko hráčov, čo nás odstavilo zo zápasu. Sme radi, že sme sa vrátili a dali sme ďalšie dva góly. Vezieme si tri body,“ reagoval útočník Martin Pospíšil. 

Najlepším hráčom zápasu bol kapitán Tomáš Tatar. 

„Čakal som viac hráčov ako Tatar v tíme. Lídrov, ktorí ukážu, ako na to. Každý chcel dávať góly, ale hráči stáli a prihrávali si. To sa proti dobrému súperovi vypomstí. Svojou lenivosťou privádzali ostatných spoluhráčov do nepríjemných situácii. Dnes im to však prešlo,“ pokračoval Valábik. 

„Ak niekto očakáva, že sa tu budú diať šialené výsledky, tak s tým sa môže rozlúčiť. Poliaci boli ťažký súper, korčuľovali a hrali tvrdo. Mali sme príležitosti, ktoré sme nepremenili a preto sa skóre nemenilo.

Možno sme si to trochu komplikovali a nehrali sme tak jednoducho. Nakoniec je to výsledok, ktorý berieme,“ zhodnotil kapitán slovenského výberu. 

VIDEO: Zostrih zápasu Slovensko - Poľsko na MS v hokeji 2024

Ukázalo sa, kto hrá dobre

Slovenských hokejistov zaujímal aj poobedný súboj Nemecko – Lotyšsko, ktorý mohol zamiešať postupovými kartami. 

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2024»Šiesty deň na MS: Laxný prístup Slovákov. Rozlúčte sa so šialenými výsledkami, reaguje Tatar