Sumár noviniek zo sveta MMA

Oliver Gajdoš|31. aug 2016 o 02:00

Čo majú nové Rafael dos Anjos, Ronda Rousey, Marcin Held alebo Tito Ortiz?

Rafael dos Anjos (25-8 MMA, 14-6 UFC) sa vyjadril o svojich pocitoch po nedávnej strate titulu. RDA sa už v novembri stretne s Tonym Fergusonom (21-3 MMA, 11-1 UFC), ktorý ťahá šnúru 8 výhier v rade. Prípadne víťazstvo by ho mohlo dostať opäť na miesto vyzývateľa číslo 1. Rafael v nedávnom rozhovore uviedol, čo sa zmenilo po jeho strate opasku s Eddie Alvarezom (28-4 MMA, 3-1 UFC). “Naučil som sa mnoho veci. Napríklad ako s vami ľudia zaobchádzajú. Pochopil som to od každej osoby v mojej rodine. Moja žena a deti boli veľmi smutné, bola to pre nás veľká prehra, hlavne spôsob akým som prehral. V gyme taktiež. Ľudia sa k tebe inak správajú keď si šampión a keď ním nie si. Bolo dobré vedieť čo si ľudia naozaj myslia. Musím sa stále prispôsobovať novým podmienkam a tak sme nechali niektorých ľudí z tímu ísť, aby som sa mohol opäť stať šampiónom. Bohužial, niektorí ľudia už pri mne viac nebudú.” Rafael si z tejto skúsenosti zoberie určite čo najviac a nám ostáva čakať ako sa vyvinie jeho kariéra.

Travis Browne (18-4-1 MMA, 9-4-1 UFC) sa už o dva týždne stretne v odvete s Fabriciom Werdumom (20-6-1 MMA, 8-3 UFC) na UFC 203. Avšak teraz nejdeme písať o jeho nadchádzajúcom zápase, ale o jeho priateľke a veľkej hviezde MMA Ronde Rousey (12-1 MMA, 6-1 UFC). Tú sme od jej prvej prehry v kariére v oktagone nevideli. Čoskoro to bude už rok a tak sa neustále vynárajú špekulácie o jej návrate. Po prehre uviedla, že chcela spáchať sebevraždu, ale “videla som tam stáť svojho muža Travisa, pozrela som sa na neho a povedala som si, chcem s ním deti. Musím ostať na žive.” Ronda potvrdila, že ju neuvidíme na UFC 205 v NYC, ale pravdepodobne začiatkom roku 2017. Prezident UFC Dana White uviedol, že Ronda Rousey dostane okamžitú možnosť pobiť sa o opasok a jej návrat prekoná všetky PPV rekordy v histórii organizácie. Veľa sa však o súčasnom stave tejto zápasníčky nevie, avšak Travis niečo prezradil. “Fyzicky a psychicky je na tom skvele. Ľutujem hocikoho, kto bude jej ďalší super.”

Ronda pri osudovom highkicku od Holly Holm

Marcin Held konečne prestúpil do UFC. Tento 24-ročný submission špecialista zažil svoj MMA debut už v 16 rokoch a odvtedy si dokázal vytvoriť úctihodný MMA rekord 22-4 z toho 10-3 v Bellatore, kde prehral iba s bývalým šampiónom Willom Brooksom, Dave Jansenom a súčasným šampiónom tejto organizácie Michael Chandlerom. Marcin je veľmi atraktívny zápasník na sledovanie, hlavne pre jeho grapplingové schopnosti a neustály tlak. Z 22 výhier v kariére si 16 pripísal pred limitom, 12 submission a 4 TKO/KO. Bude zaujímavé sledovať kariéru tohto mladého prospecta v UFC, jeho prvý zápas je naplánovaný na UFC Fight Night 98 proti Diegovi Sanchezovi. 

Bývalý šampión poloťažkej váhy UFC Tito Ortiz (18–12–1) dúfa, že sa vráti do klietky čím skôr. Pritom nevylúčil zápas s Royce Graciem, Rampage Jacksonom, alebo Fedorom Emelianenkom. Práve pri Fedorovi sa zastavíme. Tito uviedol, že prezident Bellatoru Scott Coker mu tento zápas navrhol. “Scott ma s tým oslovil a povedal som mu ´Ak spraví váhu do 205 libier (poloťažká váha – 93 kg pozn. red.) idem do toho!´ Som za to, nemám s tým problém. Avšak ako som povedal, ja som poloťažká váha a viem aké sú moje limity. Nebudem riskovať svoje zdravie pre peniaze a show pre ľudí. Fedor je veľké zviera. Robil som s ním v anglicku rozhovor, pane bože je vysoký asi 6' 1" stôp (185 cm) a má dobrých 240, 245 libier (110 kg). Je to veľký chlap. Ako som povedal, poznám svoje limity, rešpektujem tohto chlapa a ak je schopný spraviť váhu do 205 libier, poďme do toho.”

Fedor a Tito. Fedor má v skutočnosti 182 cm a Tito 188 cm

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Sumár noviniek zo sveta MMA