Súboj Usyk-Gassiev určí kráľa krížovej váhy, pozrieť sa príde aj Khabib Nurmagomedov

Adrián Mečiar|21. júl 2018 o 02:00

Na finále boxerskej "Ligy majstrov" sa príde pozrieť aj hviezdny šampión UFC.

Dnes sa dozvieme meno víťaza prvej sezóny boxerskej "Ligy Majstrov", oficiálne známej ako World Boxing Super Series. V súboji medzi Oleksandrom UsykomMuratom Gassievom však nepôjde len o trofej Muhammada Aliho, ale najmä o zjednotenie opaskov organizácií WBC, WBO, WBA, IBF a magazínu Ring.

Duel bude hostiť olympijský štadión v Moskve. Gassiev teda bude mať výhodu domáceho publika.

24-ročný Rus, ktorý trénuje v Kalifornii po boku hviezdneho Gennadija Golovkina, je síce šťastný, že sa môže ukázať domácim fanúšikom, no inak to nepovažuje za veľmi dôležitý faktor.

„Pokojne by som zápasil aj na akomkoľvek inom mieste, ale určite je plus, že moja matka a brat budú môcť zápas vidieť naživo,“ povedal Gassiev. „Som si istý, že to bude výborné finále. Lepší muž zvíťazí.“

Ukrajinec Usyk (14-0, 11 KO) sa naopak znova predstaví na súperovej pôde. Usyk, aktuálna jednotka krížovej váhy, však vraví, že na tento fakt už je zvyknutý.

„Nezáleží na tom, odkiaľ pochádza môj oponent a v akom meste boxujeme. Neobávam sa zápasu v Moskve. Pre mňa je úplne normálne zápasiť v zahraničí.“

Na dnešný galavečer, na ktorom uvidíme aj súboj o všetky opasky ženskej welterovej váhy medzi Ceciliou Braekhus (33-0, 9 KO) a Innou Sagaydakovskya (7-0, 3 KO), sa príde pozrieť aj šampión UFC v ľahkej váhe Khabib Nurmagomedov. Ten príde podporiť svojho krajana Gassieva.

Nástupy Usyka a Gassieva do ringu sa očakávajú okolo 23. hodiny SEČ. Diváci v našich končinách sa žiaľ zrejme musia spoľahnúť len na streamy.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Súboj Usyk-Gassiev určí kráľa krížovej váhy, pozrieť sa príde aj Khabib Nurmagomedov