Súboj Pohára federácie: Tenistky chcú zabojovať

Dominika Cibulková
Dominika Cibulková (Autor: tasr/ap)
TASR|26. apr 2009 o 10:07

Slovenská tenistka Dominika Cibulková si chce v úvodnej nedeľňajšej dvojhre fedcupovej baráže vo Francúzsku napraviť chuť po prehre s Amélie Mauresmovou a vybojovať pre tím Mateja Liptáka druhý bod.

LIMOGES.

V dueli jednotiek oboch reprezentačných družstiev nastúpi proti Alizé Cornetovej, ktorá vo Fed Cupe ešte neokúsila chuť víťazstva.

Cibulková: "Nemôžem klesať na duchu"

Cibulková dúfa, že sobotňajší zápas ju nebude mátať. "Nemôžem klesať na duchu. Proti Cornetovej sa vynasnažím nadviazať na kvalitný výkon z prvého setu s Mauresmovou. Ešte raz škoda, že mi to potom ušlo. Som rada, že noha je v pohode a môžem zasa skúsiť zabojovať. S Alizé som hrala vlani v semifinále v Amelia Island a zdolala som ju v troch setoch. Očakávam náročný zápas. Dúfam, že so šťastným koncom pre mňa," povedala slovenská jednotka.

V záverečnom singli si v Paláci športu v Limoges skrížia rakety dvojky oboch tímov Mauresmová a Hantuchová. Vo vzájomnej bilancii zatiaľ vedie Francúzka 3:2, no v úvodnom fedcupovom meraní síl v bratislavskej Inchebe v lete 2002 bola úspešnejšia Hantuchová.

Zaujímavé športové články nájdete aj na idnes.cz

"Na ten zápas mám veľmi pekné spomienky, veď po triumfe nad Francúzskom sme postúpili na finálový turnaj do Maspalomasu, kde sme získali cennú trofej. Na duel s Amélie sa veľmi teším. Rada hrám proti tenistkám, ktoré rešpektujem, s Amélie sa dobre poznáme. Ona hrá ešte taký starý tenis, čo sa mi páči, žiadne trieskačky," povedala Hantuchová.

V nedeľu na úvod Cornetová a Cibulková, potvrdili kapitáni

Kapitáni Nicolas Escudé a Matej Lipták neurobili pred úvodnou nedeľňajšou dvojhrou víkendového žiadnu zmenu. O 13.00 h teda nastúpia na antukový dvorec v hale Palais des Sports Beaublanc v Limoges jednotky oboch tímov Alizé Cornetová a Dominika Cibulková. Francúzka v sobotu podľahla Daniele Hantuchovej a Slovenka prehrala - takisto v troch setoch po zisku toho vstupného - Amélie Mauresmovej.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Súboj Pohára federácie: Tenistky chcú zabojovať