Súboj kamarátov vyhral Goffin. Po triumfe nad Thiemom postúpil do štvrťfinále

Belgický tenista David Goffin sa prvýkrát v kariére prebojoval do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne
Belgický tenista David Goffin sa prvýkrát v kariére prebojoval do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne (Autor: SITA/AP)
TASR|23. jan 2017 o 06:56

Pozrite si súhrn výsledkov osemfinále mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open.

Muži - dvojhra - osemfinále:

Miloš Raonič (3-Kan.) - Roberto Bautista Agut (13-Šp.) 7:6 (6), 3:6, 6:4, 6:1

Grigor Dimitrov (15-Bul.) - Denis Istomin (Uzb.) 2:6, 7:6 (2), 6:2, 6:1

David Goffin (11-Bel.) - Dominic Thiem (8-Rak.) 5:7, 7:6 (4), 6:2, 6:2

MELBOURNE. Belgický tenista David Goffin sa prvýkrát v kariére prebojoval do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne.

V osemfinále si ako nasadená jedenástka poradil s turnajovou osmičkou Rakúšanom Dominicom Thiemom 5:7, 7:6 (4), 6:2, 6:2.

Duel proti rovesníkovi a dobrému kamarátovi zlomil vo svoj prospech v tajbrejku druhého setu, v ďalšom priebehu zápasu už na dvorci dominoval.

V súboji o postup do semifinále nastúpi proti Bulharovi Grigorom Dimitrovom.

Bulhar zvíťazil v osemfinálr nad Uzbekom Denisom Istominom, ktorý v 2. kole senzačne vyradil obhajcu titulu Srba Novaka Djokoviča, proti Dimitrovovi však postupne odišiel kondične.

Od konca druhého setu navyše Istomina limitovalo zranené stehno. Dimitrov bol v Melbourne Parku medzi elitnou osmičkou aj v januári 2014, jeho grandslamovým maximom je zatiaľ wimbledonské semifinále z toho istého roku.

Na tlačovej konferencii dostal 25-ročný hráč s viacerým románikmi na konte otázku, či láska niekedy odvádzala jeho pozornosť od tenisu.

"Zaslúžite si lepšiu odpoveď, necháte ma chvíľku porozmýšľať? To je veľká vec, čo ste sa spýtali," reagoval Bulhar a potom spustil.

"Vždy som mal slabosť pre lásku. Snažil som sa takéto veci udržať mimo kurtu. Keď som bol mladší, mal som problém oddeliť ich od tenisu. V istých obdobiach som presne nevedel, ako riešiť viacero vecí súčasne. Ale človek sa učí. Dospieva. Nechcem povedať, že som sa poučil z vlastných chýb, ale určite mi to pomôže do budúcnosti vyrovnať sa so stavom zaľúbenosti."

Dimitrova v minulosti spájali so Serenou Williamsovou, v roku 2013 potvrdil vzťah s Mariou Šarapovovou. Rozišli sa v júli 2015 a v nasledujúcom roku ho videli po boku americkej speváčky a herečky Nicole Scherzingerovej.

Ďalším štvrťfinalistom sa stal Kanaďan Miloš Raonič. Ako nasadená trojka zdolal turnajovú trinástku Španiela Roberta Bautistu Aguta 7:6 (6), 3:6, 6:4, 6:1. V tajbrejku prvého setu dokázal otočiť z 1:5.

Misky váh definitívne naklonil na svoju stranu v koncovke tretieho dejstva, vo štvrtom už vlaňajší melbournsky semifinalista na dvorci dominoval.

Od tretieho setu sa v Hisense Arene hralo pod zatiahnutou strechou, keďže prišiel dážď a Španiel využil možnosť na ošetrenie nohy.

"V závere tretieho setu mi pomohlo aj šťastie. Som rád, že som dokázal nájsť recept na húževnatého súpera. Diváci boli fantastickí, chcem sa im veľmi pekne poďakovať za podporu," uviedol v prvom interview priamo na kurte.

"Mal som aj šťastie, že som postúpil. V zápase boli aj momenty, ktoré nevyzerali dobre z môjho pohľadu," uviedol Miloš Raonič na webe BBC. Kanaďan si v uplynulých dňoch sťažoval na príznaky chrípky.

Zverenec Riccarda Piattiho a Richarda Krajiceka Raonič po tretí raz v rade postúpil medzi najlepších osem singlistov v Melbourne, vlani bol dokonca v semifinále. Grandslamovým maximom 26-ročného tenistu zatiaľ zostáva finále Wimbledonu 2016, nestačil tam na Andyho Murraya.

Vo štvrťfinále narazí Raonič na víťaza súboja medzi Španielom Rafaelom Nadalom a Francúzom Gaelom Monfilsom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Australian Open»Súboj kamarátov vyhral Goffin. Po triumfe nad Thiemom postúpil do štvrťfinále