Súboj Conor vs. Floyd naberá na obrátkach

Vladimír Bilohuščin|1. jún 2016 o 02:00

Prestrelky medzi Conorom a Floydom nemajú konca kraja. Uvidíme teda ich vzájomný zápas, alebo je to iba divadlo?

Humbug okolo zápasu Floyda Mayweathera a Conora McGregora naberá na obrátkach. Všetko to začalo dlhodobými slovnými útokmi medzi jednotlivými zápasníkmi, ktoré vyústili až v ohlásenie ich vzájomného duelu. Samozrejme ohlásili ho iba obaja súperi a či už Zuffa, ktorá vlastní UFC, alebo boxerská federácia žiadne ohlásenie zápasu nepotvrdia. Prezident UFC Dana White pritom povedal, že zápas je vysoko nepravdepodobný, keďže Conor je pod kontraktom UFC a ten len tak ľahko svojho borca nepustí.

Navzdory všetkému ale Floyd nechal vyrobiť troška nepodarený plagát, na ktorom je oznámený zápas s Conorom, ktorý uverejnil na sociálnej sieti. Conor na neho odpovedal iba statusom ´1-0´. V týchto dňoch sa zasa na povrch dostala informácia, ktorú zverejnila Daily Star, ktorá ozrejmuje, že by sa mal tento duel uskutočniť budúci rok v máji. Olej do ohňa ale zasa nalial aj Nate Diaz, ktorý po výroku, že by porazil oboch borcov v jeden deň, zasa uverejnil status, v ktorom Floyda vyzýva na súboj so slovami, že on je jediný bojovník MMA, ktorý by ho zdolal v boxerskom súboji.

Podľa všetkého by bol o súboj McGregor vs. Mayweather eminentný záujem. Je síce naivné si myslieť, že by Conor mohol poraziť najlepšieho boxera planéty so skóre 49-0, ale je taktiež naivné si myslieť, že by tento duel nesledoval celý svet. Sledoval a ešte by aj veľmi slušne zaplatil.

Všetky tieto polemiky sleduje aj Dana White, ktorý sa v minulosti venoval práve boxu a netají sa vášňou k tomuto športu. Dá sa teda predpokladať, že tento zápas by si pozrel rád aj on sám, čo naznačil aj na sociálnej sieti, kde uverejnil správu pre Mayweathera: „Ak chceš bojovať s Conorom McGregorom, musíš sa pozhovárať so mnou.“ Takáto dohoda o povolení bojovníkom zápasiť v inom športe pritom nie je pre UFC žiadna novinka. UFC fighteri sa napríklad bežne zúčastňujú graplingového turnaja Metamoris. Uvidíme teda, ako sa celá situácia bude vyvíjať.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Súboj Conor vs. Floyd naberá na obrátkach