Parádny zásah vo štvrtej lige. Predseda klubu neveril vlastným očiam

Miroslav Král dal v zápase Ľubotíci proti Starej Ľubovni dva góly
Miroslav Král dal v zápase Ľubotíci proti Starej Ľubovni dva góly (Zdroj: Archív M. K. )
Titanilla Bőd|9. jún 2021 o 19:56

Miroslav Král sa trafil z priameho kopu.

ĽUBOTICE. Na priame kopy nie je určený, ani ich špeciálne netrénuje. V zápase IV. ligy Sever VSFZ medzi Sokolom Ľubotice a Starou Ľubovňou sa však Miroslav Král spýtal spoluhráčov, či môže skúsiť.

Veril si, oprel sa do lopty a tá skončila v šibenici.

„Poznám ho už dosť dlho, ale podľa mňa bol to jeho najlepší zápas. Nechcem od neho, aby behal, ale aby dával góly. Podal naozaj výborný výkon,“ chválil 32-ročného útočníka predseda klubu Sokol Ľubotice Ľubomír Kočík.

Predseda klubu sa čudoval

Prekvapilo ho, že práve Král bol exekútorom priameho kopu.

„Ešte som ho nevidel kopať priamy kop. Trafil to parádne, nechcel som veriť vlastným očiam,“ opísal pekný gól Kočík.

„Lopte pomohol aj vietor, ale aj som to dobre trafil. Padlo to tam,“ vravel strelec gólu Miroslav Král.

Domáci napokon zvíťazili 3:1. Dlho bol stav nerozhodný, lebo na presný zásah Krála odpovedal ešte pred prestávkou Róbert Ujčík. Päť minút pred koncom sa však znovu presadil Král, tentoraz hlavou, a konečný výsledok stanovil Marek Oriňak.

„Súper má svoju kvalitu, hral veľmi dobre, ale ukázala sa sila kolektívu nášho mužstva. Do poslednej minúty išli za víťazstvom,“ poznamenal funkcionár Ľubotíc.

Prvý gól Miroslava Krála v čase 2:53, druhý od 7:50 min.

Na čele tabuľky je to tesné

Ľubotice sú pred posledným kolom skrátenej sezóny na treťom mieste tabuľky.

V záverečnom zápase sa predstavia v Raslaviciach, ktoré sú o bod pred nimi na druhej priečke. Líder zo Sabinova má pred Ľuboticami dvojbodový náskok a v poslednom kole hrá v Záhradnom.

„Ak by sme vyhrali súťaž, určite sa prihlásime do tretej ligy. Ak sa to nepodarí, nebude to žiadna tragédia. Naša výhoda je, že my nemusíme, ale chceme,“ zdôraznil prvý muž klubu Ľubomír Kočík.

Skúsenosti zo Švajčiarska

„Škoda remízy v predchádzajúcom kole v Kračúnovciach. No pokiaľ existuje šanca na postup, budeme bojovať,“ dodáva Miroslav Král.

V Ľuboticiach hrá od začiatku minulého roka. Predtým pracoval vo Švajčiarsku s jednou prestávkou sedem rokov. S partnerkou sa vrátili domov pred narodením dcéry, chceli aby si vnučku do sýta mohli užiť aj starí rodičia.

Padol aj u vás pekný gól? Dajte nám o ňom vedieť na futbalnet@sportnet.sk

„Hrával som futbal aj vo Švajčiarsku, najprv na úrovni našej piatej ligy, potom som prestúpil o súťaž vyššie. Materiálne zabezpečenie amatérskych tímov je tam na úplne inej úrovni.

Mali sme dve trávnaté tréningové plochy, jednu s umelou trávou a ešte hlavné ihrisko. Od klubu sme dostávali ročne aj tri páry kopačiek i tréningovú súpravu,“ vraví o skúsenostiach zo zahraničia.

Keď už brankár dá hetrik...

Rodák z Lučenca sa venuje futbalu od detstva a v pamäti mu utkvel jeden zápas v žiackych kategóriách.

„Mal som asi desať rokov a hral som za Brestov. Bol to prvý náš zápas takto pokope. Išli sme do Žipova a prehrali sme 16:0! Ešte aj brankár nám dal tri góly, bol to masaker. Keď už dá brankár hetrik, tak to je už fajn,“ smial sa Miroslav Král.

Krásnym gólom sa blysol aj vo Švajčiarsku, akurát ho mrzí, že o tom nie je žiadny videozáznam.

„Hral som vtedy za FC Niederbipp a z polkruhu na súperovej polovici sa mi podarilo trafiť šibenicu. Bol to zrejme najkrajší gól mojej kariéry,“ uzavrel útočník Ľubotíc.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Parádny zásah vo štvrtej lige. Predseda klubu neveril vlastným očiam