Dobré správy. Štrbákov stav je stabilizovaný, uviedol lekár

Miroslav Štrbák.
Miroslav Štrbák. (Zdroj: OKTAGON MMA)
SvetMMA, TASR|6. jan 2022 o 15:14 (aktualizované 6. jan 2022 o 17:51)

Stále je v umelom spánku.

BRATISLAVA. Hororové momenty uplynulých hodín ohľadom zdravotného stavu bojovníka Miroslava Štrbáka vystriedali prvé pozitívne správy.

Zástupca bratislavského tímu Octagon Fighting Academy je síce stále v umelom spánku, ale jeho stav je podľa vyjadrenia lekára stabilizovaný.

Miroslav Štrbák, jeden z najlepších slovenských bojovníkov zmiešaných bojových umení, skončil v nemocnici po tom, čo na utorňajšom tréningu počas precvičovania techník dostal infarkt.

"Aj touto cestou sa chceme poďakovať záchranárom za ich prístup a rovnako tak aj Mirovým kolegom z OFA, ktorí mu ako prví poskytli pomoc. Podľa ošetrujúceho lekára je Mirov súčasný stav stabilizovaný, no naďalej je v umelom spánku.

Veríme však, že všetko dobre dopadne. Lekár povedal, že Miro bojuje. Dnes (štvrtok popoludní) sú pozitívnejšie vyhliadky než boli včera.

Ja aj majiteľ OFA Iľja Škondrič plne rešpektujeme Mirovu priateľku, jeho rodičov a rodinu, preto sa v tejto chvíli nebudeme k Mirovmu stavu viac vyjadrovať," uviedla Štrbákova manažérka Nina Sedláková pre TASR.

Tridsaťdvaročný Štrbák naposledy bojoval v klietke minulý rok v januári, keď na turnaji Oktagon 21 zdolal tesne na body Karola Ryšavého. Z 30 profesionálnych súbojov má Štrbák na konte 19 výhier, 10 prehier a jednu remízu.

Počas včerajšieho dňa vyjadrilo Štrbákovi spontánne podporu mnoho bojovníkov a fanúšikov. Ostáva veriť, že sa jeho zdravotný stav bude len zlepšovať.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Dobré správy. Štrbákov stav je stabilizovaný, uviedol lekár