Stolný tenis: Slováci sa na olympiáde nepredstavia

Thomas Keinath
Thomas Keinath (Autor: SITA)
SITA|6. apr 2008 o 12:26

Thomas Keinath prehral zápas, v ktorom viedol už 3:1 na sety a v Pekingu sa nepredstaví.

NANTES 6. apríla (SITA) - Slovenskí reprezentanti zostali na turnaji európskej olympijskej kvalifikácie stolných tenistov vo francúzskom Nantes (2. - 6. 4. 2008) bez miestenky na olympiádu do Číny.

Posledným zástupcom so šancou vybojovať si účasť v Pekingu bol Thomas Keinath (94. v rebríčku ITTF), ktorý v sobotu neskoro večer výhrou 4:2 nad Maďarom Dánielom Zwicklom (147.) postúpil do osemfinále III. fázy vyraďovacej časti, keď otočil výsledok z 0:2 na sety. Úradujúci majster Slovenska sa v nedeľu predpoludním v stretnutí o štvrťfinále prezentoval v opačnom svetle. S francúzskym súperom Christophom Legoutom (62.) viedol 3:1 na sety, no napokon podľahol 3:4 a splnenie olympijského sna sa mu v Nantes rozplynulo. Naopak, Legouta delia od zisku jednej z troch miesteniek rozdeľovaných v III. fáze už len dva víťazné zápasy. "Myslím si, že Keinatha môžem za oba duely len pochváliť. Na turnaji, pre ktorý bola charakteristická obrovská vyrovnanosť, sa udialo nespočetné množstvo zvratov v jednotlivých zápasoch. Proti Legoutovi nastal obrat, keď Thomas prestal hrať aktívne, nechal sa zatlačiť do pasivity, čo skúsenému súperovi vyhovovalo. Napriek tomu však drel, robil všetko pre víťazstvo, no nie vždy to vyjde. Netreba robiť z toho drámu, máme pred sebou ešte svetovú kvalifikáciu," uviedol pre agentúru SITA kormidelník mužov SR Jarolím Miko.

Ľubomír Pištej (107.) ešte v sobotu večer prekvapujúco nestačil v predkole III. fázy play off na anglického mladíka v drese Veľkej Británie Paula Drinkhalla (194.), s ktorým prehral 2:4. "Najmä v posledných dvoch setoch Ľubo stvrdol, boli na ňom vidieť už známky únavy, čo malo vplyv na jeho výkon a odzrkadlilo sa to aj na výsledku," poznamenal Miko k záverečnému vystúpeniu Pišteja. Prešovský rodák bude mať spolu s ďalšími reprezentačnými kolegami (Keinath, M. Bardoň, Ódorová, Kmotorková, Balážová) príležitosť zabojovať o OH 2008 na turnaji svetovej kvalifikácie v Budapešti (8. - 11. 5.).

Sobotňajšie a nedeľňajšie výsledky slovenských stolných tenistov v III. fáze vyraďovacej časti na turnaji európskej olympijskej kvalifikácie vo francúzskom Nantes (2. - 6. 4. 2008):

MUŽI

III. fáza play off - predkolo:

Thomas Keinath (SR) - Dániel Zwickl (Maď.) 4:2 (-4, -9, 9, 5, 8, 9)

Ľubomír Pištej (SR) - Paul Drinkhall (V. Brit.) 2:4 (8, -9, -4, 7, -6, -7)

1. kolo (osemfinále):

Thomas Keinath (SR) - Christophe Legout (Fr.) 3:4 (-7, 7, 6, 5, -9, -7, -8)

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Stolný tenis: Slováci sa na olympiáde nepredstavia