Stoch vymyslel gól, následne si vyvrtol členok

Miroslav Stoch.
Miroslav Stoch. (Autor: TASR)
TASR|9. máj 2011 o 08:19

Ak Fenerbahce vyhrá proti Ankaragücü aj Sivassporu, Stoch sa bude po vlaňajšom zisku holandského titulu radovať aj z tureckého.

ISTANBUL. Slovenský futbalový reprezentant Miroslav Stoch vymyslel akciu pred víťazným gólom svojho tímu Fenerbahce Istanbul, ktorý v nedeľňajšom zápase 32. kola tureckej ligy zdolal Kardemir Karabükspor 1:0 a priblížil sa k zisku majstrovského titulu.

Dvadsaťjedenročný krídelník hral do 75. minúty, keď musel po nepríjemnom faule nútene opustiť ihrisko. Osem minút predtým však z hranice šestnástky milimetrovou prihrávkou vyzval Alexa do gólového centra, na konci ktorého bol nezvyčajne uruguajský obranca Lugano, ktorý pohodlne dorazil loptu do siete.

"Opäť to bol ťažký zápas, som rád, že sme ho zvládli. Na ihrisku som sa cítil výborne, cítim, že každým zápasom sa moja hra zlepšuje. Išlo cezo mňa veľa akcií, čo bol vlastne aj polčasový pokyn od trénera, ktorý hovoril, aby sme to hrali cezo mňa, lebo som efektívny a darí sa mi v ofenzíve, takže aj z tohto hľadiska som po nedeli veľmi spokojný," citovala Stocha jeho internetová stránka.

Výkon Stocha mohol v závere ešte vygradovať, pri ofenzívnej aktivite domácich sa dostával do brejkových situácií, avšak v 76. minúte musel po nepríjemnom ataku súpera opustiť ihrisko na nosidlách.

"Na ľavom kraji som sa ocitol s loptou proti dvom obrancom, bol som rozbehnutý, a tak som ich skúšal klamať pohybom a dostať sa do výhodnejšej pozície. Jeden z nich ma sfauloval a následne nechtiac stúpil na členok, ktorý sa mi vyvrtol. Bola to poriadna bolesť, našťastie netrvalo dlho a začala ustupovať, takže nemalo by to byť nič vážnejšie," dúfal.

Dve kolá pred koncom sezóny pokračuje dramatická zápletka o turecký titul medzi Fenerbahce a Trabzonsporom, ktorých od seba pri rovnosti bodov delí len rozdiel skóre. Ten má lepší Fenerbahce a ak najbližšie doma proti Ankaragücü a následne v poslednom kole v Sivasspore vyhrá, Stoch sa bude po vlaňajšom zisku holandského titulu s Twente Enschede radovať aj z tureckého.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Stoch vymyslel gól, následne si vyvrtol členok