Stoch bude rok hosťovať v Spojených arabských emirátoch

Slovenský reprezenatant Miroslav Stoch.
Slovenský reprezenatant Miroslav Stoch. (Autor: TASR)
TASR|3. júl 2014 o 14:33

Slovenský futbalový reprezentant Miroslav Stoch odchádza na sezónne hosťovanie z Fenerbahce Istanbul do tímu zo Spojených arabských emirátov FC Al-Ain.

ISTANBUL. Slovenský futbalista Miroslav Stoch odchádza na ročné hosťovanie do Spojených Arabských Emirátov, kde bude pôsobiť v tíme FC Al Ain.

Dvadsaťštyriročný krídelník je kmeňovým hráčom tureckého Fenerbahce Istanbul, s ktorým sa zároveň dohodol na predĺžení spolupráce do roku 2018.

Slovenský reprezentant mal pôvodne s tureckým zamestnávateľom platný kontrakt do roku 2016. Hoci ho Fenerbahce poslalo na rok na Arabský polostrov, predĺžením kontraktu dalo najavo, že s ním v budúcnosti počíta.

Budúcnosť závisí len od neho

"Som veľmi spokojný s tým, ako sa veci vyvinuli. Je to pre mňa veľká motivácia. Pravdupovediac, nečakal som, že by mi prezident ponúkol predĺženie zmluvy o dva roky, keďže tá pôvodná mala platiť do roku 2016."

"Povedali mi, že moja budúcnosť vo Fenerbahce závisí len odo mňa a mojich výkonov, a ak sa mi bude dariť, tak o rok ma chcú vidieť späť vo Fenerbahce. Preto mi vlastne túto zmluvu ponúkli," uviedol pre stránku svojej zastupiteľskej spoločnosti Football Service Agency (FSA) Stoch.

Istanbulský klub sa musel zbaviť prebytku zahraničných hráčov, preto poslal rodáka z Nitry na hosťovanie do SAE. Sťahuje sa síce do neznáma, no FC Al Ain ukrýva v sebe bohatú históriu. Klub je rekordérom v počte majstrovských titulov v krajine.

"Nový klub je veľmi ambiciózny, dostal sa do vyraďovacej fázy ázijskej Ligy majstrov, čo je pre mňa veľkým lákadlom okúsiť aj túto súťaž. Teším sa na množstvo zápasov, keďže okrem domácej ligy mužstvo účinkuje v ďalších troch pohároch, je to pre mňa určite výzva."

"Chcem byť čo najviac vyťažený a snažiť sa pomôcť mužstvu k najvyšším métam, ktoré si dáva každý rok," dodal Stoch.

Naposledy hral v Solúne

K novému tímu sa pripojí počas predsezónneho sústredenia v Istanbule a 19. augusta ho čaká úvodný duel štvrťfinále LM na ázijskom kontinente proti saudskoarabskému Al Ittihad.

Slovenský reprezentant obliekal v uplynulom ročníku na hosťovaní dres gréckeho PAOK-u Solún, s ktorým sa mu však nepodarilo vyhrať žiadnu cennú trofej.

V roku 2010 prestúpil do Fenerbahce z Chelsea Londýn za 5,5 milióna eur v 93 dueloch v žlto-modrom drese nastrieľal 14 gólov.

Hneď vo svojej prvej sezóne s ním získal majstrovský titul, v ďalších dvoch s klubom triumfoval v Tureckom pohári. Na konte má aj víťazstvo v anglickom FA Cupe s "The Blues" a v drese Twente Enschede sa stal majstrom Holandska.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Stoch bude rok hosťovať v Spojených arabských emirátoch