Stoch bude hrať od leta za Fenerbahce

Miroslav Stoch.
Miroslav Stoch. (Autor: SITA)
Ladislav Harsányi|10. jún 2010 o 16:16

Najbližšia futbalová budúcnosť Miroslava Stocha je vyriešená. Slovenský reprezentant sa na štyri roky stane hráčom tureckého vicemajstra Fenerbahce SK.

Agentúrny text sme o 17.10 nahradili autorským článkom SME.

BRATISLAVA. Vo štvrtok popoludní vyrukovala oficiálna webová stránka Fenerbahce i Miroslava Stocha so správou, že od leta zmení šikovný krídelník svoje pôsobisko.

„Od 1. júla sa stane hráčom Fenerbahce SK. Zmluva znie na štyri roky," povedal pre SME z Londýna hráčov manažér Milan Lednický. Podľa jeho slov včera prišlo k definitívnej dohode a nitriansky rodák, hosťujúci v minulej sezóne v FC Twente, opúšťa londýnsku Chelsea. Prestupovú sumu komentovať nechcel. „Je to na kluboch, či ju zverejnia," reagoval.

„Bolo to rozhodnutie hráča, a myslím si, že je to dobrý odrazový mostík v jeho kariére k ďalšiemu top pôsobisku," vravel Lednický. V hre boli i ďalšie kluby. „Je to však už za nami, už sa v tom nebudeme pitvať," dodal hráčsky agent.

Stoch je spokojný

Fenerbahce je vicemajstrom Turecka, a keďže krajina má pre budúcu sezónu dve miestenky v hlavnej súťaži Ligy majstrov, Stoch si zahrá skupinovú fázu tejto súťaže.

„Som veľmi rád, že to všetko prebehlo ešte pred šampionátom," neskrýval Stoch spokojnosť na svojej internetovej stránke. „Fenerbahce právom patrí medzi tureckých gigantov, mám informácie o jeho skvelom zabezpečení, a preto som veľmi rád, že budem pôsobiť v jednom z najlepších, ak vôbec najlepšom klube Turecka," pokračoval.

„Dá sa povedať, že odchádzam z veľkého klubu do veľkého. Nemám viac čo dodať, som veľmi spokojný. „Bolo to náročné rozhodovanie, keďže prostredníctvom môjho manažéra som dostal viac zaujímavých ponúk, no verím, že tak ako pred rokom, aj teraz sme zvolili to najlepšie riešenie," uzavrel Stoch.

V Istanbule pôsobí aj reprezentačný kolega Stocha Filip Hološko, ktorý je hráčom konkurenčného Besiktasu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Stoch bude hrať od leta za Fenerbahce