Pred týždňom porazil Böa, teraz preteká v Osrblí. Mám to tu rád, povedal Nór

Nórsky biatlonista Vebjörn Sörum na ME v biatlone v Osrblí.
Fotogaléria (11)
Nórsky biatlonista Vebjörn Sörum na ME v biatlone v Osrblí. (Autor: TASR)
Matej Hank|27. jan 2024 o 13:35

V stíhačke sa predstavil aj Tomáš Sklenárik.

BRATISLAVA. Po prvej streľbe sa posúval, urobil len jednu chybu. So štartovým číslom 56 sa dostal na 45. pozíciu a mal našliapnuté minimálne na prvú štyridsiatku. 

Tomáš Sklenárik však bojoval s počasím na ME v biatlone, ktoré sa konajú v Osrblí. Problém bol hlavne na strelnici, kde urobil dokopy osem chýb. 

Sklenárik napokon posunul svoju pozíciu na 50. miesto, no už pred štartom vedel, že svoju pozíciu vylepší. V stíhacích pretekoch štartovalo totiž 54 biatlonistov. Šiesti pretekári sa rozhodli preteky vynechať.

“Bolo to veľmi ťažké v týchto podmienkach. Trať bola rozbitá. Bojoval som až do cieľa,” zhodnotil Sklenárik po pretekoch. 

V Osrblí sa v sobotu rozfúkal silný vietor, ktorý na strelnicu fúka zľava. Do toho začal poletovať sneh. Práve s týmto mal Sklenárik problémy aj na strelnici. 

"Na to všetko som to celkom zvládol. Bolo tam dosť trestných kôl, no mohlo to byť aj horšie,” povedal. 

Mal už dosť 

Sklenárik zatiaľ nevynechal ani jedny preteky na ME. Vo vytrvalostných pretekoch na 20 kiilometrov obsadil zatiaľ svoje najlepšie umiestnenie, ktoré sa rovná 27. miestu. 

V šprinte obsadil 56. priečku a zaistil si tak účasť v stíhačke. Predstaví sa aj v štafete. “Mal som už dnes dosť. Uvidím, ako stihnem zregenerovať do zajtra a pokúsim sa v štafete podať čo najlepší výkon,” dodal. 

Sklenárik vnímal aj prítomnosť fanúšikov, ktorí ho silno počas celých pretekov podporovali. Uviedol však, že sa snaží ísť svoje a veľa vecí na trati filtruje. “Ale hukot na štadióne aj na kopci bolo určite počuť,” doplnil. 

Fotogaléria zo stíhacích pretekov mužov na ME v Osrblí (biatlon)

Úvod dobrý 

Rodák z Revúcej rozbehol stíhačku dobre. V prvom kole mal šestnásty najlepší bežecký čas a na najrýchlejšieho Nóra Botna stratil len desať sekúnd. 

Postupne však bežecký výkon začal klesať, no v nohách mal aj metre z trestných kôl. Celkovo zabehol 40. najrýchlejší čas. 

"Bežecky sa mi tu v Osrblí ide oveľa lepšie ako vo Svetovom pohári. Myslím, že na MS by to mohlo byť celkom dobré, keď si stihnem ešte oddýchnuť,” predstavil svoje plány. 

Pred MS ho ešte bude čakať štafeta v Osrblí. “Svoj úsek sa posnažím zájsť čo najlepšie, ako viem. Uvidíme, ako to potiahnu kolegovia,” povedal. 

Na trati mal aj menšiu komplikáciu, keď spadol. Povedal však, že jemu sa nič hrozné nestalo, len si trochu nalomil zbraň. 

Páči sa mi tu, povedal Nór 

Oveľa spokojnejší z Osrblia môže odísť nórsky biatlonista a asi najlepší pretekár v štartovom poli Vebjörn Sörum. 

Po zisku zlatej medaily v individuálnych pretekoch pridal piate miesto v šprinte a štvrtú pozíciu v stíhačke. Osrblie mu však nie je vôbec neznáme. 

“Páči sa mi toto miesto. Prvýkrát som tu šiel na juniorských MS v sezóne 2016/17. Druhýkrát som tu vyhral na rovnakom podujatí dve zlaté medaily.

Mám to tu teda rád. Individuálne preteky boli pre mňa skvelé. Mal som zlato a dvadsať presných rán,” povedal pre Sportnet Sörum. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Biatlon»Pred týždňom porazil Böa, teraz preteká v Osrblí. Mám to tu rád, povedal Nór