Šterbák prestúpil do bieloruského Žlobina

SITA|22. aug 2011 o 16:18

Slovenský hokejový obranca Marcel Šterbák sa stal na jeden rok hráčom klubu najvyššej bieloruskej súťaže Metallurg Žlobin.

ŽLOBIN. Informáciu priniesol Hokej.sk.

Dvojnásobný slovenský majster v košickom drese dal prednosť pred ponukou zo Švédska istote zmluvy so semifinalistom minulého ročníka bieloruskej súťaže.

"Priznám sa, že ma lákalo ísť si vyskúšať Švédsko a mal som odtiaľ ponuku, no dosť dlho sa to naťahovalo a tak som napokon radšej uprednostnil rýchlo konajúci Žlobin," skonštatoval pre Hokej.sk Marcel Šterbák.

V minulosti pôsobili v Metallurgu brankári Ján Chovan a Branislav Konrád, či útočníci Erik Weissmann, Garip Saliji, Roman Tvrdoň a Lukáš Jurík. Najdlhšie obdobie tam strávil obranca Alexander Valentín, ktorý so Šterbákom absolvoval i aktuálnu letnú prípravu v Košiciach.

V šatni Metallurgu si bude môcť Šterbák pohovoriť po slovensky s útočníkom Ivanom Dorničom, ktorý zamieril do Bieloruska z Dánska.

"Hovoril som so Sašom Valentínom i Janom Chovanom a obaja mi dodali samé pozitívne referencie. Vraveli, že pre hokejistu je Bielorusko ideálnym prostredím a sám môžem sledovať, že je to naozaj tak. K dispozícii máme nový štadión s výbornou šatňou i priestormi pre regeneráciu. Z pohľadu hokeja je to naozaj luxus," prezentoval svoje prvé dojmy z nového pôsobiska 31-ročný zadák.

Debut v drese Metalurgu Žlobin by mal absolvovať už v utorok. "Tu v Bielorusku sa hrá momentálne pohár, ktorý sa tu berie dosť prestížne. Náš tím už odohral dva, či tri zápasy a ďalší nás čaká v utorok. To by som už mal hrať i ja a tak sa teším na premiéru," dodal pre Hokej.sk Marcel Šterbák.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Šterbák prestúpil do bieloruského Žlobina