S Juventusom získal sedem titulov, hral finále Ligy majstrov. Známy Švajčiar končí

Na snímke z prípravného zápasu s Juventusom Turín bojuje Neymar (v strede) o loptu s dvojicou Stefano Sturaro (vľavo) a Stephan Lichtsteiner.
Na snímke z prípravného zápasu s Juventusom Turín bojuje Neymar (v strede) o loptu s dvojicou Stefano Sturaro (vľavo) a Stephan Lichtsteiner. (Autor: TASR/AP)
SITA|12. aug 2020 o 16:36

Nechcel čakať na EURO.

BERN. Za taliansky Juventus Turín odohral sedem sezón a na konci každej z nich sa tešil zo zisku majstrovského titulu.

V Lige majstrov si zahral vo finále, v roku 2015 ho vyhlásili za najlepšieho futbalistu v krajine.

Vo veku 36 rokov sa rozhodol ukončiť aktívnu hráčsku kariéru švajčiarsky obranca Stephan Lichtsteiner.

Ostrieľaný pravý obranca medzi seniormi začínal v Grasshoppere Zürich, odkiaľ v lete 2005 zamieril do francúzskeho Lille.

Po troch sezónach v Ligue 1 prestúpil do talianskeho Lazia Rím a výkony v ďalších troch ročníkoch v tomto tíme ho dostali až do Juventusu.

Tam strávil spomenutých sedem sezón, v lete 2018 na rok prestúpil do anglického Arsenalu Londýn a v sezóne 2019/2020 hral za nemecký Augsburg.

Kariéru chcel ukončiť na majstrovstvách Európy v júni a júli 2020, pandémia koronavírusu však spôsobila odklad šampionátu o jeden rok.

A Lichtsteiner už nemienil čakať, preto končí.

Vo farbách švajčiarskej reprezentácie odohral 108 duelov, bol kapitánom výberu svojej krajiny na ME 2016 aj MS 2018, predtým štartoval na EURO aj v roku 2008 a na svetových šampionátoch v rokoch 2010 a 2014.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»S Juventusom získal sedem titulov, hral finále Ligy majstrov. Známy Švajčiar končí