Slafkovský páli puk za pukom, na gól stále čaká. Ramsay mu dáva najväčší priestor

Juraj Slafkovský v zápase Slovensko - Lotyšsko v skupine B na MS v hokeji 2024.
Juraj Slafkovský v zápase Slovensko - Lotyšsko v skupine B na MS v hokeji 2024. (Autor: Palo Gašpar / Sportnet)
TASR|22. máj 2024 o 12:55

Juraj Slafkovský trávi na ľade viac času než obrancovia.

PRAHA, OSTRAVA. Útočník Libor Hudáček bol najproduktívnejší slovenský hokejista po základnej fáze MS v hokeji 2024.

V siedmich zápasoch v ostravskej B-skupine získal deväť kanadských bodov za päť gólov a štyri asistencie. Za ním boli zhodne so siedmimi bodmi Martin Pospíšil (3+4) a Juraj Slafkovský (0+7).

Slafkovský bol najaktívnejší strelec s 28 pokusmi na bránku, no krídelník prvej formácie sa gólovo nepresadil ani raz. Najviac času spomedzi korčuliarov strávil na ľade práve útočník Montrealu s celkovou minutážou 135:05 v siedmich stretnutiach.

Zároveň bol aj najvyťažovanejší hráč, v siedmich vystúpeniach bol na ľade v priemere 19:17 minúty na zápas. Tesne za ním boli v oboch štatistikách obrancovia Šimon Nemec (134:44, 19:14) a Martin Fehérváry (134:31, 19:13).

Štyria z 22 hráčov nezískali ani bod. Medzi útočníkmi to boli Marko Daňo a Viliam Čacho, ktorý však nastúpil len v jednom zápase. Z obrancov sa do kanadského bodovania nezapísali Andrej Golian a Peter Čerešňák.

V hodnotení plus/mínus bol s ôsmimi pluskami najlepší Hudáček. Najhoršie v tejto štatistike obstáli Miloš Kelemen a Peter Cehlárik (obaja -3). Najvylučovanejší hráč tímu bol Kelemen s 10 trestnými minútami.

Z brankárov odchytal najviac minút Samuel Hlavaj, ktorý nastúpil v štyroch dueloch a zaznamenal 93,94-percentnú úspešnosť. V tejto štatistike bol po základnej skupine najlepší na celom šampionáte. V priemere inkasoval 1,93 gólu na zápas a proti Poľsku si pripísal čisté konto.

Stanislav Škorvánek dosiahol v troch stretnutiach úspešnosť 83,75 percenta s priemerom 4,36 inkasovaného gólu na zápas. Do hry vôbec nezasiahol tretí brankár Matej Tomek.

Slováci sa zo základnej B-skupiny v Ostrave prebojovali do štvrťfinále, keď v tabuľke obsadili postupové štvrté miesto. Vo štvrtok (16.20) v Prahe ich čaká súboj o semifinále proti víťazovi A-skupiny Kanade.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2024»Slafkovský páli puk za pukom, na gól stále čaká. Ramsay mu dáva najväčší priestor