Štartovala pred Vlhovou a škaredo spadla. Lieovú budú v Innsbrucku operovať

Kajsu Vickhoff Lieovú odviezol zo zjazdovky vrtuľník.
Kajsu Vickhoff Lieovú odviezol zo zjazdovky vrtuľník. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|28. feb 2021 o 18:30

Nórka ašpirovala na popredné umiestenie v super-G.

VAL DI FASSA, OSLO. V tejto sezóne mala výbornú formu. V super-G Svetového pohára v Garmish-Partenkirchene na konci januára dosiahla Kajsa Vickhoff Lieová svoje prvé pódiové umiestenie v kariére - skončila druhá.

Aj vo Val di Fassa chcela atakovať popredné priečky. Jazda 22-ročnej Nórky sa však skončila hrozivým pádom. 

Na trať sa vydala s číslom 13, krátko pred Slovenkou Petrou Vlhovou (číslo 15). Lieovej sa podkĺzla hrana, stratila rovnováhu, v rýchlosti sa kĺzala po snehu a prudko narazila do ochranných sietí, kde sa aj s lyžami zamotala.

Zjazdovkou sa rozliehali výkriky bolesti.

"Nemôžem sa na to dívať," vravel v nórskej televízii NRK komentátor NRK Henrik Jonassen.

Podľa informácie Nórskej lyžiarskej asociácie, ktorú priniesla televízia NRK, má Lievová zlomenú ľavú novu a poranené koleno, ktoré bude predmetom ďalšieho vyšetrenia. Nórku čaká operácia v rakúskom Innsbrucku. 

"Musela som vypnúť televíziu, nevydržala som to pozerať," reagovala pre NRK bývalá zjazdárka Lotte Smiseth Sejerstedová (29), ktorá zažila v kariére niekoľko zranení a jedno z nich bolo v roku 2017 dôvodom, že skončila.

"Bohužiaľ, zranenia sú súčasťou tohto športu a len veľmi málo pretekárov sa im počas kariéry vyhne. V tejto chvíli sa nedá predpovedať, ako to ovplyvní budúcnosť Kajsy, treba dúfať, že sa čo najskôr zotaví," dodala pre NRK bývalá juniorská majsterka sveta v zjazde.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Štartovala pred Vlhovou a škaredo spadla. Lieovú budú v Innsbrucku operovať