Staňa: Fiodorov je aj v 43 stále skvelý hráč

(Autor: SITA/AP)
SITA|11. okt 2013 o 10:59

Legenda ruského hokeja by mohla za CSKA Moskva nastúpiť už dnes proti Magnitogorsku.

MOSKVA. Podľa slovenského hokejového brankára Rastislava Staňu bude Sergej Fiodorov, ktorý sa vo veku 43 rokov rozhodol vrátiť, pre CSKA Moskva veľkým prínosom. Jedna z najväčších postáv ruského hokeja posledného obdobia by mohla nastúpiť na zápas už v piatok v Kontinentálnej hokejovej lige proti Metallurgu Magnitogorsk.

"V poslednej dobe sme vinou zranení stratili veľa hráčov. Pomôže nám, ak bude Sergej v tejto situácii hrať. Zranení sa postupne vrátia, ale ešte potrebujú trocha času. Momentálne nevieme, ako bude Sergej hrať a na koľko duelov nastúpi. Jednoducho len vidíme, že sa pripravuje. Je to stále skvelý hráč. Rozhodol sa pomôcť, lebo v CSKA je ťažká situácia," povedal pre R-Sport Staňa.

Fiodorov, ktorý odohral takmer 1250 stretnutí v NHL, vlani ukončil kariéru a ujal sa funkcie generálneho manažéra CSKA. Rodák z Pskova hral naposledy v sezóne 2011/2012 za Metallurg Magnitogorsk.

Fiodorov začínal vo veľkom hokeji v roku 1985 v Diname Minsk, o rok neskôr už pôsobil v CSKA, kde vydržal do roku 1990, keď odišiel do Detroitu. Dres Red Wings si obliekal až do konca sezóny 2002/2003, následne hral v NHL aj za Anaheim, Columbus a Washington. Po návrate do KHL pôsobil tri sezóny v Magnitogorsku. Fiodorov je trojnásobným majstrom sveta i trojnásobným držiteľom Stanleyho pohára. V najsilenejšej lige sveta nazbieral v 1248 stretnutiach základnej časti 1179 bodov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Staňa: Fiodorov je aj v 43 stále skvelý hráč