Mnohých bojovníkov svojimi radami nepoteší, hovorí St-Pierre

(Zdroj: Zuffa LLC)
Daniel Stankovič|13. apr 2021 o 15:22 (aktualizované 15. apr 2021 o 11:05)

„Ak im poviem pravdu, naštvú sa a povedia, že som arogantný,“ hovorí bývalý kráľ weltrovej a strednej divízie v UFC.

AUSTIN. Získať titul v najprestížnejšej svetovej organizácii je snom mnohých zápasníkov MMA. Už len tých, ktorí sa do UFC dostanú, je zlomok z celkového počtu bojovníkov.

Získať vytúžený grál zmiešaných bojových umení je ale ešte neporovnateľne náročnejšie.

Svoje o tom vie dlhoročný šampión weltrovej váhy a dnes legenda MMA Georges "Rush" St-Pierre, ktorý sa prednedávnom v známom americkom podcaste Joe Rogan Experience rozpovedal mimo iného aj na túto tému.

Kanaďanova neuveriteľná kariéra bola počas desiatich rokov v UFC poznačená len dvomi prehrami, naopak titul vo weltrovej váhe obhájil rekordných deväťkrát, k čomu pri návrate v roku 2017 pridal aj titul strednej divízie.

O tom, ako svojimi radami neteší mnohých bojovníkov

„Pre mňa je gym jedno z najšťastnejších a zároveň najsmutnejších miest, kde môžem byť. Milujem to tam, pretože môžem robiť šport, ktorý mi je taký blízky. Zároveň som smutný, pretože po tréningu odo mňa vždy nejaký mladý chalan očakáva radu.

Vždy im pomôžem, čo sa týka samotného zápasenia, ale mnohým by podľa mňa bolo najlepšie povedať,´Počuj, mal by si s tým prestať a nájsť si skutočnú prácu. Videl som ten film a vôbec to nie je dobrý koniec´,“ hovorí St-Pierre.

39-ročný bývalý zápasník bol počas svojej kariéry vzorom a ukážkovým príkladom pre mnohých začínajúcich bojovníkov a tak je jasné, že keď sa s ním napokon konečne stretnú naživo a žiadajú ho o radu, nemusia byť nadšení odpoveďou, ktorú dostanú.

Ak im poviem pravdu, naštvú sa a povedia, že som arogantný. Rovnako som to povedal mojím priateľom, keď som videl, že je pre nich čas povesiť rukavice na klinec. Je to ako známa hláška z filmu Pulp Fiction,´Ak by si to mal dokázať, dokázal by si to už dávno predtým´. Viac ľudí by sa týmto malo riadiť,“ opísal legendárny bojovník.

Čo robí šampióna, šampiónom?

Svoje k situácii pridal aj moderátor podcastu, známy stand-up komik a komentátor podujatí UFC Joe Rogan: Dôvodom, prečo je tak málo šampiónov, je to, že je to jednoducho veľmi náročné. Musíš byť fenomenálny po fyzickej či mentálnej stránke, mať skvelých trénerov, skrátka je tam veľa faktorov. Hurikán možností, ktorý len zriedkavo vytvorí bojovníka ako je Jon Jones alebo Khabib Nurmagomedov.

Celá téma je o to zaujímavejšia, pretože pred troma týždňami sa stal šampiónom ťažkej váhy Francis Ngannou. Bojovník, ktorý bol jeden čas dokonca bezdomovcom a s bojovými športami začal až v 26 rokoch.

„Šance na neúspech sú vysoké. Ja mám určitý somatotyp a k tomu som počas mojej kariéry stretol skvelých ľudí, ktorí ma naučili životné lekcie a formovali do osoby, akou som dnes. Bez nich by som nedosiahol nič. Tiež som mal tvrdé tréningy a mimo toho veľa šťastia. Všetko to potrebuješ.

Myslím, že najlepšia cesta k zlepšeniu je, ak ide o hravú formu. Videl som už toľko skvelých zápasníkov, vlastne je to šialené, koľko z nich prišlo o svoju kariéru tvrdými tréningami v kluboch.

Spárovali veľmi tvrdo, bolo to pre nich len o tom vyhrať každé kolo,“ dodáva bývalý bojovník, ktorý sa napriek tomu, že už aktívne nezápasí, stále udržiava vo forme a trénuje v domovskom klube Tristar v Montreale.

V súvislosti so St-Pierrom sa ešte nedávno spomínal súboj s Khabibom Nurmagomedovom, napokon však z neho kvôli rôznym dôvodom zišlo.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Mnohých bojovníkov svojimi radami nepoteší, hovorí St-Pierre