Na bývalého kapitána nezabudli. Kanaďan prežíval podobné emócie ako Chára

Obranca tímu Vegas Golden Knights Alex Pietrangelo.
Obranca tímu Vegas Golden Knights Alex Pietrangelo. (Autor: TASR/AP)
Miroslav Kováčik|6. apr 2021 o 11:44

V drese St. Louis strávil dvanásť sezón.

BRATISLAVA. Meno kanadského obrancu Alexa Pietrangela patrilo pred začiatkom novej sezóny NHL medzi tie najskloňovanejšie. O obrancu St. Louis malo záujem viacero klubov a napokon tento súboj vyhral tím z Las Vegas. 

Pre zranenie v hornej časti tela vynechal Pietrangelo väčšinu marcových zápasov, ale minulý týždeň sa vrátil späť na ľad. V pondelok dokonca prvýkrát zavítal do Enterprise Center ako súper a asistenciou sa pričinil na víťazstve Vegas 6:1. 

Vedenie St. Louis na neho nezabudlo a pripravilo mu spomienkové video. 

"Ťažšie to bolo pred zápasom, pre tie emócie. Keď sa už začne duel, všetko to potlačíte. To video bolo skvelé a bolo pre mňa veľmi dôležité, keďže som mal v hľadisku manželku a deti. Ale potom to už bola práca ako obvykle," povedal Pietrangelo pre oficiálny web NHL.

Tridsaťjedenročný Kanaďan strávil v St. Louis dvanásť sezón. Práve tento klub ho v roku 2008 draftoval zo štvrtého miesta. V roku 2019 zdvihol ako kapitán nad hlavu Stanleyho pohár po triumfe v siedmom zápase proti Bostonu.

Je členom tzv. Triple Gold Clubu, pretože okrem Stanleyho pohár získal aj olympijské zlato v Soči a v roku 2009 sa stal majstrom sveta. K výpočtu jeho úspechov treba pripočítať aj Svetový pohár z roku 2016. 

Jedným z mála jeho nesplnených hokejových cieľov je zatiaľ Norrisova trofej pre najlepšieho obrancu NHL.

Tá naopak nechýba slovenskému obrancovi Zdenovi Chárovi, ktorý nedávno prežíval podobné chvíle ako Pietrangelo.


Po prestupe do Washingtonu nastúpil 4. marca v TD Garden ako súper domácich Bruins a zo striedačky takisto sledoval emotívne video, ktoré mu pripomenulo dlhých štrnásť sezón strávených v Bostone. 

Bohužiaľ, v oboch prípadoch pri tom neboli tisícky vďačných fanúšikov z dôvodu nepriaznivej pandemickej situácie v USA. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Na bývalého kapitána nezabudli. Kanaďan prežíval podobné emócie ako Chára