Slovenkám sa nedarilo. V Paríži skončila Šramková aj Kužmová

Rebecca Šramková počas zápasu s Bertensovou.
Rebecca Šramková počas zápasu s Bertensovou. (Autor: SITA)
SITA|25. máj 2017 o 11:36

Rebecca Šramková prehrala s Japonkou Miju Katovou, Viktória Kužmová podľahla Američanke Bethanie Mattekovej-Sandsovej.

PARÍŽ. Slovenská tenistka Rebecca Šramková nasadená ako devätnásta prehrala 1:6, 2:6 s Japonkou Miju Katovou vo štvrtkovom stretnutí 2. kola trojkolovej kvalifikácie o postup do hlavnej súťaže dvojhry žien na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros na antuke v Paríži.

Pre 20-ročnú 126. hráčku singlového renkingu WTA Šramkovú to bol premiérový súboj s 22-ročnou Katovou (196.).

Slovenkám sa nedarilo

Dvadsaťročná Bratislavčanka Šramková si teda musí počkať na svoj druhý štart v "main draw" na veľkej štvorke po januárových melbournských Australian Open, na ktorých zvládla kvalifikáciu a potom neprešla úvodným kolom.

Dvojhra žien - kvalifikácia - 2. kolo:

Miju Katová (Jap.) - Rebecca Šramková (SR-19) 6:1, 6:2

Bethanie Matteková-Sandsová (USA-12) - Viktória Kužmová (SR) 7:6 (6), 6:4

Zverenkyňa Borisa Sedláčka so zázemím v TC Empire Trnava Šramková bola vo februári hlavnou hrdinkou fedcupového zápasu Taliansko - SR (2:3) na antuke vo Forli, keď zdolala Saru Erraniovú aj Francescu Schiavoneovú, odvtedy však nezažíva práve najvydarenejšie obdobie: vo dvojhre má zápasovú štatistiku 2:8.

Nedávno 111. tenistka počítačového poradia Šramková si v minulosti zahrala pri Seine pred troma rokmi medzi juniorkami. Ako kvalifikantka sa prebojovala do štvrťfinále hlavnej súťaže, nestačila v ňom na Češku Markétu Vondroušovú (3:6, 6:4, 3:6).

Líderka svetového rebríčka vo štvorhre

Slovenská tenistka Viktória Kužmová prehrala 6:7 (6), 4:6 s Američankou Bethanie Mattekovou-Sandsovou nasadenou ako dvanástou.

V prvej časti sa Kužmová priebežne zachránila z manka 3:5 na gemy, v neskoršom tajbrejku predviedla nádejný obrat z 0:3 na 5:3 a mala aj setbal na príjme za stavu 6:5, ale úplnú koncovku nezvládla. V druhej časti neťažila z náskoku 3:1.

Devätnásťročná Košičanka Kužmová, 164. v singlovom renkingu WTA, hrala s 32-ročnou líderkou svetového rebríčka vo štvorhre Mattekovou-Sandsovou (116. vo dvojhre) prvý raz v kariére. Američanka je v singli niekdajšou členkou Top 30.

Debut medzi seniorkami

Zverenkyňa Jána Sabovčíka v rámci projektu NTC Kužmová vlani bola vo finále dvojhry junioriek na rovnako hodnotných newyorských US Open, na ktorých v roku 2015 získala titul v dievčenskej štvorhre.

Na RG si predvlani ako kvalifikantka zahrala 2. kolo singla junioriek, čím sa dostala o zápas ďalej ako v roku 2014.

Medzi seniorkami absolvovala na medzinárodných otvorených majstrovstvách Francúzska 2017 svoj absolútny debut na Majors, v stredu si v 1. kole poradila s Ruskou Allou Kudriavcevovou 6:2, 6:3.

Právo štartu priamo v hlavnej singlovej súťaži žien na medzinárodných otvorených majstrovstvách Francúzska 2017 majú zo SR Dominika Cibulková, Jana Čepelová, Kristína Kučová a Magdaléna Rybáriková, z kvalifikácie ešte môže postúpiť Viktória Kužmová.

U mužov si zahrá Martin Kližan a pribudne k nemu úspešný z piatkového derby medzi Norbertom Gombosom a Jozefom Kovalíkom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Roland Garros»Slovenkám sa nedarilo. V Paríži skončila Šramková aj Kužmová