SR ponúkli dve miestenky do cross country, šanca pre Števkovú a Barényiho

TASR|6. júl 2008 o 07:03

Bratislava 6. júla (TASR) - Slovensko možno bude mať na olympiáde v Pekingu svoje zastúpenie aj v horskej cyklistike. Vedenie Medzinárodnej cyklistickej ...

Bratislava 6. júla (TASR) - Slovensko možno bude mať na olympiáde v Pekingu svoje zastúpenie aj v horskej cyklistike. Vedenie Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI) totiž ponúklo SR dve miestenky do cross country. V prípade, ak niektorá z krajín nevyužije stanovenú kvótu, šanca štartovať na OH 2008 sa naskytne pre slovenské seniorské jednotky Janku Števkovú a Milana Barényiho.

Števková, ktorá prvýkrát zažila olympijskú atmosféru pred štyrmi rokmi v Aténach, zatiaľ berie celú záležitosť s rezervou. "Ešte nie je nič isté. Zatiaľ nikto oficiálne nepotvrdil, že niektorá z krajín, ktoré boli v renkingu pred Slovenskom, nevyužije stanovenú kvótu. Beriem to tak, že sme zatiaľ v pozícii prvého náhradníka. Bolo by určite skvelé, keby som mohla štartovať na druhej olympiáde. Momentálne sa cítim v dobrej forme a verím, že by to dopadlo lepšie ako v Aténach," povedala pre TASR Števková, ktorá na OH 2004 po kolízii v 1. kole olympijskú súťaž nedokončila.

Barényiho správa o možnom pridelení olympijských miesteniek pre slovenských horských cyklistov prekvapila. "Nepočítal som s tým, že nám ponúknu miestenku aj pre súťaž mužov. Vlani som sa všemožne usiloval získavať body do renkingu, no nestačilo to na to, aby sme sa dostali nad čiaru znamenajúcu olympijskú istotu. Uvidíme, ako to napokon celé dopadne. Ak by som mohol štartovať v Pekingu, bolo by to splnenie sna," povedal Barényi, ktorý sa v minulosti okrem cross country venoval aj cyklokrosu. Na MS 2006 v holandskom Zeddame obsadil v kategórii Elite muži 14. miesto.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»SR ponúkli dve miestenky do cross country, šanca pre Števkovú a Barényiho