SR "21" v Antalyi proti Turecku, Barmoš očakáva poctivý výkon

SITA|5. feb 2008 o 12:55

SIDE 5. februára (SITA) - Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov nastúpi v rámci herného sústredenia v Turecku na medzištátny priateľský zápas proti domácim rovesníkom, ktorý sa uskutoční v stredu ...

SIDE 5. februára (SITA) - Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov nastúpi v rámci herného sústredenia v Turecku na medzištátny priateľský zápas proti domácim rovesníkom, ktorý sa uskutoční v stredu 6. 2. o 14.00 h miestneho času (13.00 h SEČ) na trávniku v Antalyi. "Je tu určitý hendikep, keďže naši hráči sú vo fáze hrubej prípravy, liga sa začína až o mesiac. Cítiť na nich, že sú síce kondične ´nadupaní´, ale herná pohoda im zatiaľ trochu chýba. Určite sa však na túto skutočnosť nechcem vyhovárať. V domácom prostredí budú v stredu favoritmi Turci, navyše my tu nie sme v kompletnom zložení. Zo stabilných členov kádra absentujú Erik Jendrišek, Lukáš Opiela i Michal Jonáš. Hoci nám nepôjde prioritne o výsledok, je to oficiálny medzištátny zápas, a to hovorí za všetko. Od chlapcov očakávam v každom prípade zodpovedný a poctivý výkon, keď zahrajú dobre, verím, že sa dostaví aj solídny výsledok," uviedol pre agentúru SITA hlavný kormidelník SR "21" Jozef Barmoš.

V jeho momentálne sa pripravujúcom 17-člennom výbere (ten by mal podľa slov technického vedúceho Petra Palenčíka doplniť v utorok večer, najneskôr v stredu predpoludním ešte Ján Nemček zo Slovana Bratislava, pozn.) figuruje iba jediný legionár - Zoltán Harsányi z anglického Boltonu Wanderers. "Určite neplatí v jeho prípade ani u iných hráčov nášho mužstva skutočnosť, že by mali odohrať napríklad iba polčas. To určite nie, nikto v tomto smere na nás netlačil. Proti Turkom chcem dať v základe dôveru osvedčeným futbalistom. Tí, čo hrávali menej, dostanú šancu od začiatku v našom druhom prípravnom dueli v rámci pobytu v krajine polmesiaca. Ten odohráme v piatok 8. februára o 15.00 h SEČ proti švajčiarskemu prvoligovému klubu Young Boys Bern," poznamenal ďalej J. Barmoš. Pre jeho zverencov sú tieto dva súboje generálkou na blížiaci sa duel 7. skupiny kvalifikácie ME 2009, ktorý slovenská dvadsaťjednotka odohrá 26. marca na Waldstadione v Paschingu proti domácemu Rakúsku. "Súhlasím, že pred spomenutým dôležitým kvalifikačným stretnutím pôjde v Turecku o poslednú ´medzinárodnú´ previerku. V pláne je však ešte jeden zraz začiatkom marca, v rámci ktorého nastúpime proti Spartaku Trnava," doplnil šéf realizačného tímu SR "21".

Výprava slovenskej futbalovej dvadsaťjednotky je v Turecku už od sobotňajšieho večera a zotrvá tam až do 9. februára. V letovisku Side (približne 60 km východne od Antalye, pozn.), kde sú Slováci ubytovaní, absolvovali hráči v nedeľu i pondelok dva dvojfázové tréningy. "Poslednú predzápasovú tréningovú jednotku sme pre chlapcov naplánovali na utorkové popoludnie tiež v Side. V Turecku je príjemné počasie, približne 21 stupňov Celzia. Zdravotný stav chlapcov je dobrý, Ižvolt sa síce trochu sťažoval na svalové zranenie, ale do stredajšieho zápasu bude v poriadku," dodal technický vedúci SR "21" Peter Palenčík.

Tureckej futbalovej reprezentácii do 21 rokov patrí v 2. skupine kvalifikácie ME 2009 zatiaľ tretie miesto, keď v štyroch dueloch dokázala vybojovať až 10 bodov (1. ČR /6 zápasov, 14 bodov/, 2. Ukrajina /7 záp., 12 b/) a vzhľadom na nízky počet odohratých stretnutí je na najlepšej ceste postúpiť na záverečný turnaj vo Švédsku.

Mladí Slováci sú v 7. kvalifikačnej skupine aktuálne na 2. priečke s 8 bodmi, lídrom je Rakúsko, ktoré má na svojom konte 14 bodov. Postup do baráže o účasť na ME 2009 si zabezpečia víťazi desiatich základných skupín a štyria najlepší z druhých miest. Spomenutá štrnástka tímov vytvorí sedem dvojíc a pri systéme duelov doma-vonku získajú úspešnejšie mužstvá miestenku do Švédska (ako organizátor štartuje automaticky).


Predpokladaná zostava SR "21" na stredajší prípravný duel proti rovesníkom z Turecka na štadióne v Antalyi (hrá sa 6. 2. o 14.00 h miestneho času, t. j. 13.00 h SEČ):

Kamenár - Pekarík, J. Maslo, Martin Tóth, Patrik Mráz - Ižvolt (V. Gajdoš), Kucka, P. Maslo, Pilár - Pavol Jurčo, Harsányi (Piroška)


Nachádzate sa tu:
Domov