Pohronie má nové vedenie. Trénerom bude Čech

Futbalisti Pohronia na momentke v zápase proti Trnave.
Futbalisti Pohronia na momentke v zápase proti Trnave. (Autor: TASR)
TASR|5. jan 2022 o 21:21

Pohronie odštartuje prípravu na jarnú časť 10. januára.

ŽIAR NAD HRONOM. Novým športovým manažér fortunaligového klubu FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa sa stal Patrik Furka, ktorý dosadil na post hlavného trénera Čecha Martina Bittengla a jeho asistentom bude Lubomír Adler.

Furka začal pôsobiť pri A-tíme od januára a jeho prvou úlohou bolo doplniť tím, aby bol schopný adekvátne bojovať o záchranu v jarnej časti Fortuna ligy a angažovať dvojicu trénerov. Obaja pochádzajú zo susedného Česka.

"Hľadali sme takpovediac nové tváre, napriek tomu majú vlastnosti a skúsenosti, ktoré práve teraz potrebujeme. V prípade Martina Bittengla ide o mladého (37 r.), moderného a veľmi progresívneho trénera, ktorý niekoľko rokov pôsobil ako technický riaditeľ mládežníckej akadémie vo Vancouveri.

Lubomír Adler (48 r.) je zase jeho vhodným vyvážením. V minulosti pôsobil ako športový riaditeľ mládeže v Baníku Ostrava a ako tréner naposledy v českej III. lige v FC Hlučín. Veľmi dobre poznám systém jeho práce a aj jej výsledky.

Som presvedčený, že kombinácia progresivity, entuziazmu a skúsenosti, ktoré sa skĺbia v oboch tréneroch, bude pre nás kľúčom k záchrane vo Foruna lige," uviedol nový manažér pre oficiálnu stránku klubu.

Pohronie sa teraz zameria na doplnenie kádra: "Kritériá, na ktoré hľadíme, sú charakter a mentalita hráča. Nie je dôležité, koľko má ligových štartov, aké má dnes meno, zásadná je motivácia, čo chce v Pohroní dosiahnuť a prečo sem ide.

Od hráča potrebujeme, aby spojil osobnú motiváciu s cieľom klubu a nie opačne. Samozrejme, musí mať aj svoju kvalitu. Oslovujeme hráčov, ktorých poznáme a o ktorých vieme, že ešte chcú vo svojej kariére niečo dosiahnuť a boj o záchranu Pohronia im v tom môže pomôcť.

S niektorými začíname podpisovať zmluvy, v najbližšom čase budeme zverejňovať aj mená. Časť hráčov prichádza aj na skúšku a z nich budeme vyberať vhodných adeptov."

Pohronie odštartuje prípravu na jarnú časť 10. januára, prvé tréningy sa začnú už o päť dní skôr. "Začneme trénovať s časťou tímu a pripoja sa aj hráči, ktorých chceme vyskúšať, dokonca spoločne odohráme jeden prípravný zápas.

V pondelok 10. januára sa pripoja ďalší hráči a príde aj hlavný tréner Bittengl, ktorému sa skôr z Kanady, kde doteraz pôsobil, pricestovať nepodarilo. Potom už príprava začne naplno a počas nej ešte budeme posilňovať káder tak, aby sme štart súťaže stihli v optimálnom zložení a forme," dodal Furka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Pohronie má nové vedenie. Trénerom bude Čech