Ako sa darí mladíkom v zámorí? Dvorský postúpil, Chromiak má po sezóne (Sportnet podcast)

Dalibor Dvorský v drese Sudbury Wolves.
Dalibor Dvorský v drese Sudbury Wolves. (Autor: X / Sudbury Wolves)
Sportnet|8. apr 2024 o 07:15

Vypočujte si pondelkovú časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je pondelok, 8. apríl, a v tento deň oslavuje svoje 44. narodeniny slovenský hokejista Roma Kukumberg, ktorý len pred pár týždňami ukončil svoju hráčsku kariéru.

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa v športovom svete stalo.

Dominantný Van der Poel

Víťazom klasiky, ktorej sa hovorí aj kráľovná klasík, Paríž-Roubaix sa stal úradujúci majster sveta Mathieu van der Poel. Holanďan potvrdil svoju dominanciu.

Zo skupiny favoritov zaútočil 60 kilometrov pred cieľom a vyhral s obrovským náskokom troch minút. Druhú priečku si na velodróme v Roubaix vybojoval podobne ako vlani Jasper Philipsen a poradie na stupňoch víťazov doplnil Mads Pedersen.

Od momentu, keď jazdec tímu Alpecin - Deceuninck zaútočil, nebolo pochýb o tom, že si ide pre víťazstvo. Rozdiel sa neustále zvyšoval. Holanďan je prvým cyklistom po 11 rokoch, ktorý dokázal v jednej sezóne získať cenné double z flámskych klasík.

Zvíťazil totiž aj na pretekoch Okolo Flámska. Pred ním to dokázal švajčiarsky špecialista na klasiky Fabian Cancellara. Z monumentálnych klasík má 29-ročný pretekár už šieste prvenstvo a medzi aktívnymi jazdcami nemá nik viac víťazstiev na týchto klasikách.

Víťazstvom na Paríž-Roubaix napodobnil Petra Sagana, ktorý tento monument doposiaľ ako posledný vyhral v drese majstra sveta v roku 2018.

Viac k téme:

Slovenskí mladíci v zámorí

Mladý hokejový útočník Dalibor Dvorský prispel k výhre jeho Sudbury Wolves 6:2 troma asistenciami. Center prvého útoku prihrával na posledné tri góly svojho tímu v tretej tretine.

Sudbury vďaka tejto výhre ovládlo sériu 4:1 na zápasy a postúpilo do štvrťfinále juniorskej OHL. V piatich stretnutiach play-off Slovák doposiaľ nazbieral dva góly a šesť asistencií.

Filip Mešár asistoval na víťazný gól jeho Kitcheneru v predĺžení proti Erie Otters, keď v 73. minúte zabojoval pred bránou súpera. Jeho snahu zavŕšil gólom Swick, ktorý duel ukončil a uzavrel stav na 3:2.

Mešárov Kitchener vedie v sérii proti Erie s Martinom Mišiakom a Ondrejom Molnárom 3:2 na zápasy. Klubová sezóna sa skončila pre obrancu Jakuba Chromiaka, jeho Kingston nestačil na North Bay 1:5, sériu prehral 1:4 a vypadol z play-off OHL.

Vo WHL strelil jediný gól svojho Vancouveru Samuel Honzek. Kapitán tímu sa presadil v druhej tretine v oslabení, ale jeho celok podľahol Everettu 1:4 a v sérii zaostáva 1:3 na zápasy.

Viac k téme:

Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Sidemenu»Podcasty»Ako sa darí mladíkom v zámorí? Dvorský postúpil, Chromiak má po sezóne (Sportnet podcast)